Светлина, земя и хора - фотографска изложба / 21.10.2009, 18:30 ч. / Варна

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 16, 2009

Откриването: 21 октомври (сряда), 18.30 ч. 
във ФотоСинтезис,
Варна, бул.”Цар Освободител” 24
Изложбата може да бъде видяна до 04.11.2009 г.

Фотосинтезис – Варна представя изложбата от фотопленера „Светлина, земя и хора”, който се проведе през май месец в гр. Раднево.

Основната идея на пленера бе той да се впише органично в съвременната културна политика на региона, насочена към открит диалог и партниране с различни творчески институции на нейна територия. Организаторите имат изградена практика в ежегодното провеждане на творчески пленери, чийто краен резултат остава в полза на общината и нейното население. Произведенията от дърворезба, керамика и метална пластика днес красят градските паркови пространства и държавни институции.
Целта на пленера бе да се стимулира създаването на високохудожествени творби в областта на фотографията, носещи белезите на съвременните тенденции и търсения на българските фототворци, както и създаване на богат фотоархив с високо качество в полза на общината.


Гост в студиото на Фотосинтезис ще бъде Цветан Четъшки – един от участниците, но и съорганизатор в пленера като деен фотограф от Стара Загора. Той ще разкаже подробности за провеждането на пленера, участниците и местата, които са посетили, както и за традициите на община Раднево в творческите активности.

За участие в пленера бяха поканени едни от най-изявените фототворци в страната – Цветан Четъшки, Ивайло Сакелариев от Шумен, Лидия Кулекова, Надежда Павлова и Николай Абаджиев от София. Те се представиха при откриването на пленера с изложба, показваща творческите им търсения през последните три години. Изложбата им остава във фонда на галерията като дарение от авторите.


На снимката: Ивайло, Лидия, Надежда, Николай, Елена и Иван от Художествената галерия и Цветан


Пленерът, организиран от община Раднево и Художествената галерия в гр. Раднево, се проведе 11-16 май 2009 г. в гр. Раднево, област Стара Загора, а колекцията беше официално представена на 7.09 – Денят на Раднево – когато стартира творческия сезон на културните изяви в Художествената галерия в гр.Раднево. Изложбата е посветена и в памет на кмета на гр.Раднево – Нончо Воденичаров.


Художествената галерия в гр. Раднево с директор Иван Димитров


// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 16, 2009
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии