Отвъд надеждата - да спасим един детски живот! - фотографска изложба / 18.08.2011, 18:30 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Август 08, 2011Откриване: 18 август 2011 г., 18:30 ч
Фотосинтезис Арт Център – кафе галерия 
София, бул. „Васил Левски“ № 57

Изложбата ще продължи до 11 септември!


Възползвайте се да споделите един миг на надежда :)

Фотографията може много неща, включително и да подаде ръка за спасението на един детски живот. Това цели да постигне фото изложбата „Отвъд надеждата“, инициирана от група млади, начинаещи фотографи, ученици на фото школа Great Photo Art. Те обединиха усилията и фотографиите си за каузата да помогнат на 6-годишният Теди да оздравее. Техните снимки ще бъдат изложени в галерията на Артцентър Фотосинтезис от 18 до 30 август, а средствата, събрани от продажбата им ще бъдат дарени на малкия Теди.

 

Фотосите, които ще видите в изложбата показват силата на борбения дух. Именно този дух крепи в момента Теди и неговото семейство. Всяка една снимка носи символа на надеждата, на вярата в чудото, на борбата и любовта към живота. Фотографиите са заснети по време на три много символични събития - Кукерския фестивал в Широка лъка през март, възстановката на Априлското въстание в Клисура през април и July Morning на плажа Карадере през юли. Снимките  показват борбата за живота в различни форми - чрез прогонването на злите сили и енергии (Кукерския фестивал), чрез непреодолимата вяра в чудото по време на саможертвените сражения за извоюването на национална свобода (Възстановката на Априлското въстание), чрез борбата за личностна свобода и любовта към живота при посрещането на  изгрева на July Morning.

благотворителна изложба за ТедиС продажбата на фотосите в изложбата, авторите искат да помогнат на Теди да продължава да се бори за живота си. Той е само на 6 години и от 1 година с бори с рака на лимфните възли. Първоначално българските лекари успяха да овладеят болестта. Тъкмо, когато семейството му беше спокойно, че най-лошото е преминало, Теди отново попадна в пипалата на рака и този пък в много по-страшна форма. Сега детето се нуждае от лечение в чужбина, като само първоначалната вноска за него е 110 хил. евро. В момента той е в университетската болница в Дюселдорф, където трябва да му направят трансплантация и химиотерапия.

Повече за случая на Теди можете да намерите ТУК!

 

 „Знаем, че много хора ще си помислят, че това е поредната „благотворителна" измама. Но също така знаем, че този случай не е такъв и че родителите на детето наистина се нуждаят от пари, за да спасят живота му. Няма как обаче да докажем това на хората. Единственото, което ни остава е да се надяваме, че те просто ще повярват", казват авторите на изложбата.

Нека да помогнем чрез фотографията!

 

Автори на снимките са 13 млади начинаещи фотографи. Те не са професионалисти и не претендират да бъдат такива. Фотографиите, които са подбрани за изложбата, са техни попадения, които отразяват силната емоция и естествените неподправени чувства на хората.

Продажбата на снимките ще става чрез посредничеството на Great Photo Art от името на авторите. Всеки купувач (дарител) ще получи благодарствен сертификат и документ, че парите са преведени по дарителската сметка на Теодор Тодоров.

GreatPhotoArt.com; +359 899 670 228

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Август 08, 2011

Фотогалерия: Отвъд надеждата - да спасим един детски живот! - фотографска изложба / 18.08.2011, 18:30 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии