Фотоекспозиция ''Сомалия'' на Елена Йончева и Ники Стойков - 23 май, София

Малко преди рождения си ден (27 май) журналистката Елена Йончева ще подреди изложба с фотографии от Сомалия. През пролетта на миналата година Елена и операторът Николай Стойков се промъкнаха до леговището на сомалийските пирати в Ейл, където снимаха филм за тях. Близо месец еипът следи отблизо преговорите за освобождаване на екипажа на "Маласпина касъл". Британският кораб с капитан Дарин Матеев и още 15 български моряци беше отвлечен в началото на април 2009-та. На 10 май 2009-та екипажът беше освободен, след като беше платен откуп от около 2 млн. долара.

Сомалия – повече от 3 000 км брегова ивица, която никой не контролира….освен пиратите. Тук се намират най-опасните води в света. Стотици са отвлечени кораби от водите на Аденския залив и Индийски океан. В продължение на двадесет дни Елена Йончева и Николай Стойков снимат в Пунтланд, североизточна Сомалия, където пиратството е основен източник на прехрана. Тази територия се управлява от кланови групировки, местни бизнесмени, пиратски банди и местна администрация…
Фотографиите на „Сомалия” ще ви срещнат с хората на един от най-опасните райони в света, където основният закон е оръжието. Очаква ви едно вълнуващо приключение с пирати, с търговци на дрога, с местни рибари, които мечтаят да излязат в морето за улов.....на хора.

"Сомалия" е репортажна фотоизложба, която показва един по-различен свят - как изглеждат хората там, как живеят...просто трябва да я видите и да я почувствате." Ники Стойков

Изложбата се открива на 23 май (неделя) от 17:00 часа в галерия „Средец” на ул. Александър Стамболийски 17, и ще бъде изложена до 30 май (неделя).

Изложбата включва 60 фотографии от Сомалия и се осъществява с изключителната подкрепа на „Фактор България” ЕООД, представител на EPSON за България и на Министерството на културата.
В деня на откриването всички посетители ще имат възможност да закупят и принтират избрани фотографии в желания от тях размер благодарение отново на EPSON, които ще предоставят нужната техника за целта.

 

  

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии