Sigma представи ултра компактна безогледална Full-Frame камера Sigma fp

// Техника / Техника | boyanradev | Октомври 15, 2019
Sigma fp претендира за титлата на най-леката и най-малката безогледална Full-Frame камера със сменяема оптика на пазара с размери само 113x70x45mm и тегло от 370 грама. Почитателите на Foveon технологията обаче ще бъдат разочаровани, тъй като fp разполага с 24.6MP BSI-CMOS сензор с класически байерови цветни филтри. Тялото е устойчиво на различни атмосферни въздействия и има неподвижен 3.2" сензорен дисплей с резолюция 2.1м точки.

Интересното е, че Sigma се отказва от използването на механичен затвор във fp и предла бърз и безшумен електронен затвор, който дава възможност за непрекъснато снимане със скорост до 18 fps. Този модел е първата камера на Sigma с L-байонет (Leica, Panasonic, Sigma) и с бързо разширяващата се линия от L-байонет обективи, снимащите няма да имат проблеми с изграждането на идеалния комплект за конкретните си нужди.

Sigma съвсем сериозно се отнася към видеоориентацията на тази камера и извежда 12-битово CinemaDNG RAW видео (UHD 4K30p) към външен рекордер през USB 3.1 (Gen 1) Type-C порта. Иначе за запис директно в камерата се използва SD (UHS-II) слот за памет. Потребителите също могат да записват директно на SSD носител. За по-лесно използване камерата разполага със специален превключвател за бърза промяна между фото и видео снимане. Той променя менюто и контролите, за да отговарят те най-добре на вашите нужди за снимане в момента. Това води до по-чисти и непретрупани интерфейси във всеки отделен режим.

Fp разполага с 3.5-милиметров жак за микрофон, а ремъкът за носене е свързан с многофункционални 1/4"-20 резби от всяка страна. Камерата предлага изобилие от допълнителни аксесоари, за да я изградите, както сметнете за добре. Тези екстри включват HU-11 Hot Shoe Unit, HG-11 грип, LVF-11 LCD визьор и много други.

Камерата има ISO диапазон от 100-25600, разширяем до 60-102400.
Автофокусната системата е контрасна и Sigma твърди, че е способна да фокусира при ниска осветеност до -5EV.

Fp ще бъде наличен тази есен.

Sigma намекват и за предстоящ модел с Foveon сензор, но все още не са публикували никакви допълнителни подробности, освен това, че ще разполага с 20 милиона пиксела на слой.

// Техника / Техника | boyanradev | Октомври 15, 2019

Фотогалерия: Sigma представи ултра компактна безогледална Full-Frame камера Sigma fp

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии