Филмът „Равновесие” или нещата, които ни карат да се чувстваме живи

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Декември 01, 2010

„Животът се измерва не с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.”   
 Джордж Карлин

“В живота, както и в спорта, най-важното е да запазиш равновесие”
Хората, които застават зад проекта „РАВНОВЕСИЕ” гледат на сноуборда като на източник на позитивна енергия. Тук, в планината, няма предели или затворени улици, а само отворени пространства, чиста любов към спорта, приятелите и природaта. Планината е източник на сила и енергия, тя събира и обединява различните.
За да открием колко е важна за нас, и колко важно е да запазим РАВНОВЕСИЕТО в природата, трябва да се докоснем до нея, защото както се пее в една от песните на Ел Фреегано, която може да чуете във филма „ние всички сме едно”.

Идеята на филма
Филмът има за идея да промени гледната точка към спорта сноуборд, да даде една по-широка представа за хората, отдали времето си на на един от най-бързо развиващите се зимни спортове в света. Чрез него искаме да покажем живота на част от това многобройно общество, тук в България, да чуем накратко тяхната история.

Героите
Героите са истински, живи хора, затова ще се опитаме да Ви ги покажем в ежедневието им, да видим професиите им.

Музиката
„Равновесие” е български филм, затова и  музиката към него ще е само на български изпълнители - PerfectSkies, ElFreegano, BEZIZHODICA, FARS и други. Искаме да се чуе и тяхното послание, надяваме се да се научим да слушаме и да ценим  повече българската музика. И за да се получи нещо наистина хубаво и голямо, всички трябва да сме обедидени от любовта към сноуборда, защото, когато си на дъската, се чувстваш жив и свободен.

Зад проекта стоят: Димарата, Наско и Гопето:
- Всички ние по отделно сме искали да направим сноуборд филм, имаме по няколко клипчета, но нищо сериозно и задълбочено. Миналата година се обединихме и започнахме да работим по проекта заедно. Сам човек не може да направи нищо, трябва екип, който да работи добре. Мисля че при нас се получи. Макар че никой до момента не беше паравил нещо подобно и нямахме никаква идея какво ни очаква. Вскичко се случваше в движение.
- Искахме да направим нещо по интересно, да не е типичния сноуборд филм в които има само трикове. Искаше ни се да смненим гледната точка, като акцентираме повече върху хората, които карат сноуборд и които срещаме в планината. Искаме да покажем каква е емоцията да си горе в планината, заобиколен от приятели и колко е важна природата за нас.
- Мисля, че и правилния избор на заглавие „РАВНОВЕСИЕ” допринесе много, за да обедим хората от Фотосинтезис, че каузата си стrува, хахаха.
- (сериозно) изключително им благодарим, че повярваха в идеята ни и застанаха зад нас.  Без тях проектът нямаше да се случи. 

 

На снимките: Фани и Гопето

 

Изборът на техника? - въпросът е към Димара, който е оператор на филма :)
Като запален любител фотограф и киноман, който следи всичко по тази темата,  ми се искаше да опитаме да заснемем филма с една определена камера - Canon 5D mark II.  Преди това не бях снимал с нея, гладал съм  и чел доста ревюта и  още от първия момент бях доста впечатлен. Запознах с това и другите от екипа, след което всички бяхме единодушни в избора си за техника. Тази камера ни предостави точно нужната ни кино визия, която искаме да носи нашият филм. От друга страна, лично за мен, заснемането на филм с тази камера бе предизвикателство.

На въпроса „Защо искате да снимате видео с Canon 5D mark II ?” ние отговорихме:
- 35 мм матрица, FULL HD кино качество  + обективи за всяка ситуация, всичко това се събира в една раница, с която да обикаляме из планините и да снимаме
- Избрах 5D mark II с обетиви:
- 50мм за интервюта и по-тъмни сцени, в които ще липсва светлина
- 14мм за малки помещения и за близки кадри
- 28-300мм за всичко останало

И така на 15 февруари, с малко дрехи, сноуборд екипировка, една раница с техника + статив Димара пътува към Пампорово, където го чакат другите от екипа. От там започна всичко...

Благодарим на Фотосинтезис  за проявената отзивчивост и съпричастност към нашата идея, както и за предоставената от тях техника за заснемането на филма.

Предпремиерата на филма ще се излъчи в рамките на 3-дневния фестивал "Дни на предизвикателствата"
на 02.12.2010
Аула Максима на УАСГ (ВИАС), бул. “Хр. Смирненски” 1

SaveSaveSaveSave
// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Декември 01, 2010

Фотогалерия: Филмът „Равновесие” или нещата, които ни карат да се чувстваме живи

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии