EIZO FlexScan S2111W

EIZO FlexScan S2111W
21.1” 16:10 TFT LCD
TCO’06 Media displays
2 x DVI-I входа с HDCP поддръжка
Професионални хардуерни цветови настройки
Едновременно идеален за филми, NLE, DTP, CAD/CAM
        
Всички искаме един монитор, еднакво добър за всякакви приложения. TFT LCD мониторите отдавна са масов продукт. Масовите TFT LCD монитори обаче са далеч от това изискване. Ако са евтини, ъглите на видимост, цветовете, контрастът им не са добри. Някои от скъпите графични монитори имат страхотно изображение, но пък времето за реакция е дълго и не са добри за филми. Търси се комбинация TFT LCD с професионално цвотовъзпроизвеждане, хардуерни цветови настройки, нужните екстри за филми и мултимедия, голяма разделителна способност, широкоекранен формат. Това е новият EIZO FlexScan S2111W.

EIZOS2111Wе TCO’06 Mediadisplaysсертифициран
Добавката Media Displays е напълно съзнателна. TCO’06 Media Displays е TCO версия с изисквания специално към мониторите подвижни изображения. TCO’06 дефинира набор от задължителни параметри към наистина подходящите монитори за подвижни изображения. TCO’06 изисква реално време за реакция под 13 ms без значение между кои цветове се случва прехода. Изисква яркост над 300 cd/m2, за да гледаме филми в силно осветена стая и под 100 cd/m2, за да щадим очите си на тъмно. Изисква се реален контраст поне 150:1 при яркост минимум 300 cd/m2, за да виждаме живи цветове и тъмно черно при голяма яркост на монитора. Изисква се точна настройка на 6500 K и стриктно изменения на яркостните градации и за тъмните, и за светлите тонове. Последното означава коректни цветове във всички сцени от филма. Отделно се изискват реално големи ъгли на видимост – невъзможно изискване за поне 90% от моделите на пазара. EIZO S2111W покрива и препокрива Съгласно TCO’06. Извън маркетинговите и търговски трикове, TCO’06 Media Displays в момента е единственият технически стойностен критерий за оценка на мултимедийните възможности на мониторите. В момента TCO’06 Media Displays се покрива едва от 5 монитора в света, 3 от които са EIZO.

2 xDVI-I входа с HDCP
Във времето на телевизията с висока разделителна способност (HDTV), S2111W притежава два цифрови DVI-I входа с поддръжка на HDCP. HDCP е защита срещу незаконно копиране на видео съдържание. Тя се прилага във всички HD DVD дискове. HDCP поддръжката е задължителна ако искате да гледате HD DVD на монитора си. С HDCP видео платка в компютъра EIZO S2111 е готов за HD DVD филми.

 

Широкоекранен формат 16:10 с разд. способност 1680x1050
С по-голямо пространство по хоризонтал може да държите отворени палетите с инструменти отстрани и едновременно с това да имате голяма свободна работна площ. Едновременно и без припокриване гледате две приложения едно до друго. Формат 16:10 е почти същия като DVD видео формат 16:9, т.е. при гледане на DVD ще имате много тънки черни ленти отгоре и отдолу на екрана.
 
  

Реално късо време за реакция

Реални 8 ms време за реакция между междинните яркостни градации чрез управление с пренапрежение. Кадрова памет „помни” 3 предходни кадъра, които се анализират за откриване и предсказване на движение в текущия кадър. Без тази техника остава само времето за преход между черно и бяло, при което времето за реакция при преход между други нюанси е пъти повече. С пренапрежение имаме резки контури и значително намален ефект на „замазване” при подвижни изображения. 

Яркост 450 cd/m2
Огромната яркост 450 cd/m2 означава ясно, видимо изображение дори в слънчеви и силно осветени помещения. В комбинация с реално големите и симетрични ъгли на видимост 178°, цялото семейство, не само ще гледа, но и ще вижда едно и също. Включително седящите отстрани и на пода.

Статичен контраст 1000:1
Много тъмно черно (под 0.1 cd/m2). Изображенията на черен фон изглеждат живи, с голяма различимост между близките нюанси. Цветовете остават наситени дори при силна околна светлина.
 
 
 
16.77 M цвята от 1.064 млрд. (10-битови таблици на съответствие) 14-битови изчисления
Не всички потребители разбират, че 16.2 M цвята означава едва 262 144 цвята, а не 16.2 милиона, както звучи. EIZO S2111W освен реални 16.77 млн. цвята (16.5 млн. цвята повече от 16.2 M моделите) има и т. нар. 10-битови таблици на съответствие (LUT) и 10-битова гама корекция. На всеки от входните 16.77 M цвята от видео картата съответстват 64 вътрешни електронни цвята. За показване на екрана се избира този от тях, при който има най-голяма различимост между близките по яркост цветове. Поради природата на LCD панелите, дори и истински 16.77 M монитор може да има неплавни градиенти ако няма такава 10-битова гама корекция. Пак поради природата на LCD панелите, всички LCD монитори имат повече или по-малко проблеми с различимостта на градации специално в тъмните яркости. Този специфичен проблем е решен в EIZO S2111W с процесор с голяма (14-битова) точност на изчисление вътре в монитора. С него се минимизират грешките в тъмните градации и съответно различимостта им е видимо по-добра.
 
 

Динамичен контраст 3000:1 с функцията ContrastEnhancer
Все по-модерна екстра в днешните монитори. Тя се прави само с електрониката на монитора. Важи само за филми. Не важи за статична графика, респ. предпечат и графичен дизайн. Там важи статичния контраст. Ето защо е важно да се търси висок статичен контраст и евентуално динамичен, но в този ред. Често нисък клас монитори с реален статичен контраст 300-500:1 имат динамичен 1400:1 – 2000:1, който обаче не е означен като динамичен. Целта на динамичния контраст е да се повиши различимостта в тъмните и светлите сцени на филма. В монитора се анализират входните нива от видео картата. В тъмните сцени на филма се изрязват най-светлите нива (те са малко, защото сцената е тъмна). Яркостта на монитора се намалява. За останалите след изрязването тъмни нива, усилването се увеличава, а за останалите светли нива – се намалява. Така разликата в яркостта между близките тъмни градации се увеличава. За светлите сцени се изрязват тъмните нива (те са малко, защото сцената е светла) и яркостта на монитора се увеличава. За останалите след изрязването тъмни нива, усилването се намалява, а за светлите се увеличава. Така разликата между близките светли градации се увеличава. Накратко – динамична яркост и динамична гама крива. Ефектът е много видим и стойност във филми.
  
Детайлност с функцията OutlineEnhancer
Хардуерна (в монитора) реализация на Sharp филтър в реално време със 7 нива за рязкост и в подвижните, и в неподвижните изображения.
 
Хардуерни цветови настройки:
За професионална работа с цветове е задължително да имаме професионални хардуерни настройки на монитора. Все опит за настройка във видео картата води до загуба на градации. Ето защо е важно настройките да са хардуерни, т. е. вътре в монитора. Само така градиентите ще бъдат плавни и реално ще виждаме заветните 16.77 млн. цвята. EIZO S2111W има следните хардуерни настройки:
Цветова температура – от 4000 до 10 000 К през 500 К и 9300 К.
Гама коефициент – от 1.4 до 3.0 през 0.2.
Цветови тон и цветова наситеност общо за всички цветове (2 контроли).
Цветови тон и цветова наситеност отделно за всеки R, G, B, C, M, Y цвят (12 контроли).
 
 AutoFineContrast – оптични настройки според вида на съдържанието
6 режима с различни оптични настройки – text, sRGB, picture, movie, custom, Window Movie Mode. Тези режими автоматично се асоциират с използваните приложения за оптимален визуален комфорт.
 
MadeinJapan
Оригинално проектирани и произведени в Япония от японци.
SaveSaveSave
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии