Един специален ден - изложба фотографии на Цветелина Делийска / 01.12.2018, 18:30 ч. / София

Фотосинтезис Арт Център, кафе-градина | 01 Декември 2018 - 15 Декември 2018
Откриване: 01.12 (събота), 18:30 ч.
във Фотосинтезис Арт Център, кафе-градина,
София, бул/ "Васил Левски"57"...Ами, сватбата, Райне, е просто една метафора... символ на градежа. Защото в живота първо ти дават, а ти ако си умен вземаш... после с наученото създаваш и ти на свой ред.. .и най-подир трябва да започнеш и ти да даваш..., а ако във всичката тая работа няма любов, значи си живял на пусто. Бил си един себелюбец."

"ЗА СВАТБИТЕ", Камен Донев 

.......................

Сватбата е един специален ден в живота на всеки човек. Тя бележи началото на създаването на новото семейство, нещо много лично и свято между двама души, които се обричат на вярност. Това е празник, който носи наслада както в емоционален, така и в чисто визуален план. 

Изложбата „Един специален ден“ е първата самостоятелна изложба на Цветелина Делийска и представя част от работите й през дългогодишния й опит в областта на сватбената фотография у нас. Тя е материалният носител на спомени, който пази искрица от запечатания мимолетен миг и носи духа на автора в себе си. Смесица между чиста и неподправена фотожурналистика и артистична художествена фотография изложбата ангажира зрителя с истинската си емоционална изразителност и оставя усещането за преживения момент.

.................................

Цветелина Делийска е родена през 1983 г. в София. През 2002 г. завършва Националната гимназия по полиграфия и фотография, специалност художествена фотография. Докато учи тя започва да практикува като сватбен фотограф на свободна практика. 

„Заснех първата си сватба на филм през далечната 2000 г. Единственият спомен, който имам от този ден е, че неочаквано накрая ми платиха за добре свършената работа“

През 2007 г. се запознава с бъдещия си съпруг - Петър Делийски, с когото заедно сформират едно от водещите студия за артистична сватбена фотография, а скоро след това учредяват и Националната Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори в България.

Цветелина непрекъснато развива и усъвършенства уменията и знанията си в областта на фотографията чрез посещения и организиране на редица международни школи и семинари за сватбена фотография, снимките ѝ са отличени в международни конкурси, участник е и в няколко несамостоятелни изложби.

„Аз съм един щастлив човек, защото моята работа е и мое хоби. Съпреживявам всеки момент заедно с двойките, които застават пред обектива ми, плача и се смея с тях и ме радва това, че ги правя щастливи. Обичам да разказвам истории, които нямат нужда да бъдат изричани на глас!“


// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Декември 01, 2018

Фотогалерия: Един специален ден - изложба фотографии на Цветелина Делийска / 01.12.2018, 18:30 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии