Духовно пътуване - изложба на Калоян Илиев – Кокимото / 18.05 - 18.06.2018 / Варна

Фотосинтезис Варна | 18 Май 2018 - 18 Юни 2018
Откриване: 18 май (петък), 18.30 ч.
 във ФотоСинтезис Варна, бул. „Княз Борис I„ 64
Изложбата може да бъде видяна до 18 юни 2018В изложбата озаглавена „Духовно пътуване“ представям 22 дигитални колажа създавани в продължение на пет години. За тези произведения съм използвал фотографии, документиращи пътуванията ми из Европа. След дълъг и обстоен преглед подбрах подходящи изображения, които да съчетая с натрупалите се с времето фотографии. 

Дигитално обработените и разпечатани на хартиен носител и канаваца произведения се обособиха в две серии наречени „Съвременни икони“ и „Духовно пътуване“. Последната остана като заглавие на настоящата изложба, в която за първи път събирам двата проекта в едно. Този сбор олицетворява съчетанието между духовния и професионалния ми път на развитие като творец в един глобален свят…  

Където материалното се преплита с вечното, историческите препратки със сегашното време, а получените картини преминават през съвременните технологии и стигат до нас, маркирайки прехода на съвременния човек от тривиалното към сакралното. 


Калоян Илиев – Кокимото е роден 1979 г. във Варна. Завършил своето художествено образование във Факултета по изобразителни изкуства към Университета „Св. Св. Кирил и Методий”, Велико Търново, магистърска степен - специалност „Графика” /2007/ и специализирал в графичния департамент на Академията за изящни изкуства „Владислав Стремински“ в град Лодз, Полша /2008 /. От 2010 е член на СБХ – София. Реализирал е над 30 самостоятелни изложби във Варна, В. Търново, Габрово, Пловдив, София, Белгия и Дания. Учатвал е по цял свят в над 170 общи изложби, фестивали за съвременно изкуство, ануалета, биеналета и триеналета на рисунката, графиката, колажа и живописта. Получил е 15 награди за графика, ex libris, рисунка и живопис. Произведенията му са в 19 колекции в България, Турция, Сърбия, Румъния, Италия, Испания, Полша, Белгия, Холандия, Дания, Уругвай, Тайланд, Япония и Китай. Кокимото живее и работи във Варна като художник на свободна практика. 
Можете да видите проектите му тук: http://kaloyan-iliev-kokimoto.blogspot.com                                                                                                                                                                                                                
За повече информация: kokindus@yahoo.com

В произведенията си пресъздавам взаимоотношенията между самия мен и хората в условията на манипулирана реалност. Необикновените и помрачени светове, които представям в графики, рисунки, колажи, фотографии и инсталации са плод както на моите спомени, така и на творчески инвенции. В много от творбите проличава интереса ми към различни социални проблеми. Новият световен ред, ролята на съвременните икони в обществото и отношението към животните са само някои от темите, които многократно могат да се открият в работите ми. Минавайки от религия през политика, до ежедневните абсурдни ситуации, аз се интересувам и от по-често срещани емоционални и умствени състояния като нарцисизъм, копнеж за любов и красота. Работя с вече съществуващ визуален материал, който обогатявам със собствени разработки с повествователен характер. Разказвам историите си по нов начин като насочвам вниманието към някои конкретни аспекти на сюжета и така описвам отново своите преживявания, но този път като зрител.

Калоян Илиев - Кокимото


 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Май 18, 2018

Фотогалерия: Духовно пътуване - изложба на Калоян Илиев – Кокимото / 18.05 - 18.06.2018 / Варна

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии