"Четвъртъкът на Маргиналиите" - един по-различен фото-документ

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Февруари 11, 2008

„Четвъртъкът на маргиналиите” е фотографски проект на Венета Захариева, Георги Георгиев, Арслан Ахмедов и Явор Василев. Откриването на фотографската изложба „Четвъртъкът на маргиналиите” ще се състои идния четвъртък - 14 февруари, на Шипка 6, ет. 3, от 19:00 ч.

Четвъртъкът на Маргиналиите не е просто фотоизложба. Четвъртъкът на Маргиналиите е фотодокумент. Нека артистичността и фриволността на някои от показаните кадри не ви подвеждат. Четвъртъкът на Маргиналиите е животът на другостта, фиксиран в един единствен ден. Ден – вечност, ден – живот...

Но нека и това не ви заблуждава. В Четвъртъкът на Маргиналиите всеки миг на времето, всяка негова частица е овеществена. Протегни ръка – ще докоснеш частицата миг – измечтана, изживяна, изтъргувана – два за три...
Но нека и това не ви обърква. Четвъртъкът на Маргиналиите е приказка. Една визуална приказка. И за да не бъде тя възприета като приказка за невъзможните другости, ние се опитахме да я направим приказка за нашите възможни такива. Затова я разказахме по няколко начина. Макар и без думи. Макар и мълчешком. Защото “Нещата мълчат различно. Проговорят ли – казват едно и също”.
Защо точно четвъртък!? Ами кажете понеделник, кажете сряда, кажете който и да е друг ден. Все едно е. Кажете който и да е друг живот – нашият, вашият, техният... Все едно е.

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Февруари 11, 2008
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии