''Часът на Земята'' - победители във фотоконкурса на WWF

// Други / Тема | PhotoSynthesis | Април 28, 2011


Снимка на Рафаил Николов от София спечели фотоконкурса на международната природозащитна организация WWF и Photosynthesis „”Часът на Земята” около мен”. Авторът е заснел танцуващ с огън пред Народния театър в София. Рафаил ще може да прави следващите си фотоси с цифров фотоапарат Olympus SP-610, осигурен от Photosynthesis.

В надпреварата участваха 115 снимки от различни краища на страната. Николина Караганчева от Бургас, Андон Бакъров от София и Марин Маринов от София печелят трите поощрителни награди - печат на снимка, размер 30х40 см, върху канава с подрамка, отново осигурени от Photosynthesis.

Други седем участника във фотоконкурса от София, Костинброд, Лом и Разград получават една от уникалните тениски на WWF за „Часът на Земята 2011”.

През 2011 г. в „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF се включиха рекорден брой от 135 държави (при 128 през 2010). По последни данни участваха официално поне 4930 града (при около 4700 през 2010), сред които 47 български (при 44 през 2010), 25 от световните мегаполиси и 8 от 10-те най-големи града на планетата.

Следващият път „Часът на Земята” е планиран за 31 март 2012 г.

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

 

Тук можете да видите снимките на наградените автори:

Голямата награда - цифров фотоапарат Olympus SP-610, осигурен от Photosynthesis - печели: Рафаил Николов

 

Поощрителни награди - печат на снимка, размер 30х40 см, върху канава с подрамка, осигурени от Photosynthesis - печелят:

Николина Караганчева от Бургас


Андон Бакъров от София


Марин Маринов от София

Тениски на WWF получават:

Антония Георгиева


Люба


Надежда Панова


Радка Минчева - 2 


Весела Василева


Вячеслав Панов - 2 


Вероника

 

SaveSaveSaveSaveSave
// Други / Тема | PhotoSynthesis | Април 28, 2011

Фотогалерия: ''Часът на Земята'' - победители във фотоконкурса на WWF

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии