Canon Student Development Programme 2024 започва прием на кандидатури

Стартира кампанията за набиране на кандидати за участие в осмото издание на Canon Student Development Programme (CSDP) –  ежегодна програма на Canon , чиято цел е да помогне на прохождащите фотожурналисти в професионалното им развитие с достъп до менторство от опитни професионалисти и възможност за посещение на ключови събития в областта на фотографията.  

Програмата за 2024 г. е достъпна за кандидатстване за студенти и стажанти, които пребивават и учат в Европа, Близкия изток и Африка, като заявления ще се приемат от 12 февруари до 7 март. Кандидатурите ще бъдат оценени от жури от редактори от Getty Images, Reuters Pictures, AFP и EPA, които ще подберат първоначална група от участници измежду най-обещаващите млади таланти от региона.

Индивидуални менторства
Всеки от избраните студенти ще може да си партнира с ментор от програмата, за да обсъди текущата си работа и дългосрочните си кариерни стремежи, в специални индивидуални сесии. Виртуалните рецензии през лятото ще им помогнат да усъвършенстват своите нови творчески идеи и текущо портфолио – със специален фокус върху различните възможности за редактиране и начините за по-нататъшно подобряване на уменията за разказване на истории и изграждане на авторски почерк.  

Семинар в Жирона и Visa pour l'Image в Перпинян, Франция  
През септември до 25 студенти ще бъдат поканени на четиридневен семинар на Canon в голяма каталунска ферма в Жирона, Испания, завършващ с посещение на международния фестивал за фотожурналистика Visa pour l’Image в Перпинян, Франция.
Семинарът ще предложи неформален форум за обмен на идеи и създаване на контакти с известни имена от света на фотографията. Груповите прегледи на портфолиа предлагат богати възможности за обучение на студентите и шанс както да оценят работата на своите колеги, така и да получат професионална обратна връзка за своите умения.  Наред с разгледането на основните изложби и вечерни прожекции по време на Visa pour l’Image студентите ще получат възможност да участват в допълнителни прегледи на портфолиа и допълнително да разширят своите контакти.

CSDP се утвърди като безценен трамплин за следващото поколение фотожурналисти. Много бивши възпитаници на програмата са започнали работа в реномирани новинарски агенции и международно признати издания, градейки успешни кариери. Възпитаникът на програмата за 2022 Мохамед Махди (роден 1996 г.), чиято работа се фокусира върху скритите и често невидими общности в Египет, спечели голямата награда на форума World Press Photo за 2023 г. в категорията „Отворен формат“. Александра Коркод (родена 2000 г.), която също е възпитаничка на програмата, спечели наградата „Том Стодард“ за високи постижения за 2023 г. за своето проникновено представяне на самотата и изолацията сред възрастното поколение в родната ѝ Румъния. Финалистите от програмата за 2023 г. Ебрахим Алипур и Фатма Фахми бяха избрани за участие в менторската програма за 2024 г. на VII Academy.

За да кандидатствате за участие в Canon Student Development Programme за 2024 г. или за да се запознаете с критериите за участие, разгледайте подробности в сайта на Canon
тук 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии