4K 10-bit 4:2:2 ProRes / DNx видео с Canon EOS R5 / R6 и Atomos

Компанията производител на външни монитори и рекордери за видео Atomos, обяви, че нейните модели Atomos Ninja V, Shogun 7 и Sumo 19 позволяват запис на 4K 10-bit 4:2:2 60p Apple ProRes или Avid DNx видео от новите фотоапарати Canon EOS R5 и Canon EOS R6.

Потребителите на Ninja V, Shogun 7 и Sumo 19 ще могат едновременно да записват и наблюдават 10-bit Canon Log или PQ HDR сигнала през HDMI от своите Canon EOS R5 или Canon EOS R6, записът в ProRes или DNx ще им даде материал, готов за постпродукция в широка гама софтуери за целта.

Използването на Ninja V заедно с модула Atomos AtomX Sync дава възможност и за синхронизирано многокамерно снимане, както и интегрирането с приложения за аудио запис като MetaRecorder, или Mavis Pro и MovieSlate8 logging, което пък позволява съместимост с аудио рекордери като Zoom F6 и F8n - а резултатът е напълно автоматично синхронизирано видео и аудио в материал, готов за редакция.

Освен всички останали предимства, използването на съвместимите рекордери на Atomos, ще избегне времевото ограничение за запис на видео на фотоапаратите.
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии