Благотворителността през обектива 2017 – фотографска изложба / 25.01 - 25.02.2018 / Варна

Фотосинтезис Варна | 25 Януари 2018 - 25 Февруари 2018
Откриване: 25.01(четвъртък), 
бул. "Княз Борис I" 64
Изложбата може да бъде видяна до 25.02.2018 г. 
 
Дарителите в кадър
Изложба с различни лица на доброто се открива във Варна.

На 25 януари 2018 г. във ФотоСинтезис Варна  ще бъде открита изложбата „Благотворителността през обектива“,  организирана от Български дарителски форум и фондация „BCause”.  Тя е визуалният резултат от конкурс на същата тема, който въвлича професионални фотографи и любители да търсят и показват различните лица на доброто и промяната, която носят дарителските жестове. Това е единственият конкурс в България за документална фотография, който дава грантове на фотографи, за да заснемат свой социален проект. 

Ще видите фоторазказите на: 
Александър Николов с документалния проект „Последният дар на човека“ – за донорството на органи, за хората и семействата, които даряват, за тези, които очакват, за загубата, смъртта и живота. 
Красимира Василева с фотоесето  "В света на спасените души" - разказ за дарителите и доброволците, чиито имена и лица остават анонимни. Но те дават от себе си - на болни, на деца в институции, на нуждаещите се... Фокусът е и върху необходимостта им да даряват, която ги прави щастливи.  
Николай Дойчинов с фоторазказа „Очи в очи“ – за директното общуване като противоотрова срещу предразсъдъците - истории за бежанците и за децата им, които намират в България разбиране, топлина и подкрепа, въпреки общите негативни настроения.
Изложбата ще бъде открита в 19.00 ч. с дискусия за смисъла и възможностите на дарителството, в която участие ще вземат: 
Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум;
Александър Николов, автор на един от проектите - „Последният дар на човека“;
Мария Чанкова, председател на Настоятелството на Обществен дарителски фонд за Варна;
Надежда Павлова – куратор в галерията. 

Изложбата ще може да видите до 25 февруари. Проектът е замислен като пътуваща експозиция и след Варна ще гостува във Велико Търново. 
Жури на "Благотворителността през обектива" са Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева и Темелко Темелков. 
Конкурсът се осъществява с подкрепата на Аурубис, Райфазенбанк и фондация „Америка за България“ и с медийната подкрепа на Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България и Offnews.

 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 25, 2018

Фотогалерия: Благотворителността през обектива 2017 – фотографска изложба / 25.01 - 25.02.2018 / Варна

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии