БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ „ПРЕД МЕН” / 13-19 септември 2009

// Фото школа / Пленери | PhotoSynthesis | Септември 01, 2008

От 13 до 19 септември 2009 г., в Ловеч, за втора година ще се проведе БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ „ПРЕД МЕН”.


Организатори на събитието са студио за визуални проекти
CREATIVЕ HALL и PhotoSynthesis.
След успешната реализация на  миналогодишния национален конкурс, тази година фотографите, поканени да вземат участие във форума са сред едни от най-известните работещи автори на Балканите. Те ще имат удоволствието да си партнират с известни български актьори, хора от културния живот на страната, както и с моделите на EXPOSE Models.

В изданието за  2008 пред обективите на авторите застанаха Джоко Росич, Параскева Джукелова, Бойка Велкова, Александра Сърчаджиева, Любен Кънев, Диана Великова, RASSIM...

В програмата на тазгодишното издание са включени редица разнообразни фотографски прояви и събития. Още с откриването, форумът започва с авторска изложба на носителя на голямата награда от миналогодишното издание Евгения Максимова. Експозицията, озаглавена Game of luck, представя 21 фотографии от различни части на света, заснети с любимия Hasselblad на авторката и изложени в няколко серии под формата на своеоеобразна инсталация.  
        
Ще бъде показана и една от най-интересните експозиции в световен мащаб, а именно 10 от фотографиите, отличени с най-престижната международна награда за фотография HASSELBLAD Masters Awards 2008г., предоставени от PhotoSynthesis, официалния представител на Hasselblad за България.
 

На участниците във форума ще бъде предоставена техника HASSELBLAD, а специална награда от PhotoSynthesis и HASSELBLAD очаква и най-добрият автор в конкурса “One shot story”, който ще се проведе в последния снимачен ден.

Всяка година форумът дава възможност за изява и подпомага млад български автор, занимаващ се с фотография. В първото издание на пленера честта се падна на Иван Манчев.

Организаторите на събитието учредиха и ежегодна Почетна награда на БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ - ПРЕД МЕН, която се връчва на личности и организации с принос в развитието и популяризирането на фотографското изкуство в България. Носител на приза за 2009 г. ще бъде Национална академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в лицето на ректора г-н Станислав Семерджиев. За да връчи наградата е поканен Министъра на културата Вежди Рашидов.
В заключителния ден, в Градска художествена галерия - Ловеч,  ще се открие официалната изложба на БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ – ПРЕД МЕН, 2009,  и ще се извърши награждаването на отличилите се автори.

Изложбата ще бъде показана и в галерии в големите градове на България, в културни центрове и арт-салони в балкански и европейски държави.
В София изложбата на събитието ще бъде показна в рамките на AD MALL- ФЕСТИВАЛ НА РЕКЛАМОДАТЕЛЯ в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР в края на октомври.

 

   

Save
// Фото школа / Пленери | PhotoSynthesis | Септември 01, 2008
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии