„Аз се присъединявам към ...” – фотографска изложба на Андрей Семьонов / 17.10 - 30.10.2017 / София

Галерия SYNTHESIS | 17 Октомври 2017 - 30 Октомври 2017
Откриване: 17 октомври (вторник), 19.00 ч
в Галерия за фотография SYNTHESIS,
София, бул. “Васил Левски” 55
Изложбата може да бъде видяна до 30.10.2017г.
 

“Аз (име, фамилия), се присъединявам към редиците на …” – почти всеки гражданин на Руската федерация, по-възрастен от четиридесет години, може да продължи тази фраза. Тържественото обещание на пионера на Съветския съюз е отпечатвано на задната корица на почти половината от училищните тетрадки и искате, не искате, ще го запомните. Трябва.

Останки от империята или цветя, израсли от oстанките й? Те са преживели разпада на страна, от която са били важна част. Съхранили са паметта за своите герои през турболенциите на 90-те и спокойствието и самодоволството на началото на новия век.

Няколко поколения пионери са променили своята клетва и сега не обещават да живеят както е завещал великия Ленин и учи Комунистическата партия, но са избрали за себе си ясното задължение “да се борят за справедливостта, да творят добро и да носят радост на хората. И, разбира се, горещо да обичат своята Родина. 

Проектът на Андрей Семьонов е част от “Международни фотографски срещи” - първият в България международен фотографски фестивал, който се провежда ежегодно през месец октом¬ври в град Пловдив – „Европейска столица на културата 2019”. ФотоСинтезис е съорганизатор на събитията в гр. София.

Откриването на изложбата в присъствие на автора ще бъде на 17 октомври (вторник) от 19.00 ч. в галерия SYNTHESIS, а от 20.00 часа ще се проведе среща с автора, Андрей Семьонов, в кафе-галерията ФотоСинтезис Арт Център, София, бул."Васил Левски" 57.За автора: 

Андрей Семьонов е роден през 1976г. Завършил е Kazan State University. От 2015г. изучава фотография в школата на Elena Suhoveeva и Victor Hmel.
Изложби: 
2017, Orvieto Fotogra a Festival, Italy. The “Invasion” project. Curator Irina Tchmyreva. 2016, Krasnodar Regional Showroom of Fine Arts. Group exhibition “Human / Nature : Lost in Translation”. Curator Irina Tchmyreva. 

2016, First place in the international portfolio review at the PhotoVisa Festival, Krasnodar, Russia 

2016, PhotoVisa Festival, Krasnodar, Russia. 

2015, PhotoVisa Festival, Krasnodar, Russia (“Identi cation” – group exhibition. Project “Born to be Free”, curator Elena Sukhoveeva) 

2015, Second place in the international portfolio review at the Photo- Visa Festival, Krasnodar, Russia 

Публикации: 
 “...and potentially dangerous (1984)” at FP Magazine with text by San- dro Iovine

“Invasion” at Dodho Magazine 


 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Октомври 17, 2017

Фотогалерия: „Аз се присъединявам към ...” – фотографска изложба на Андрей Семьонов / 17.10 - 30.10.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии