Аугуст Зандер - Какво не харесва Хитлер във фотографията. Трета лекция от фотоуниверситета с Николай Трейман - 22.11.


 

На 22 ноември (вторник) ще се състои третата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Аугуст Зандер. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.

Портрет на века. Фотографията като документ на епохата.

Зандер иска да създаде обективен образ на времето, в което живее чрез добросъвестно, честно, проникновено снимане на хора от различни професии, съсловия, възрасти. След къртовски труд, на който посвещава живота си достига до социални открития, които не са безобидни за властта.

"Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.
 

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.
 

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии