АТЕЛИЕ ФОТОГРАМИ ЗА ДЕЦА с Мария Ангелова / 20 май, 16:00 - 20:00 ч.

АТЕЛИЕ ФОТОГРАМИ ЗА ДЕЦА
с Мария Ангелова
20 май ( понеделник) / 16.00  - 20.00ч. 

ФотоСинтезис Арт Център, София, бул. Васил Левски 57

ФОТОГРАМИ - за деца с представяне на автора Мария Ангелова. За да се включите за участие в уъркшопа е нужно да се запишете предварително на е-мейл: photo@photosynthesis.bg.
Таксата за участие е 5лв. и се заплаща на място, преди началото на уъркшопа.


Ателието е насочено към изследване на изобразителните възможности на Фотограмата. Това e една от първите техники на фотографията. Представлява фотографско изображение, получено без камера чрез поставяне и осветяване на предмети директно върху повърхността на светлочувствителния материал (фотохартията). Осветяването може да се извърши с най-различни светлинни уреди – фенеречета, запалки, светлина от челник, LED и др, като в процеса на осветяване обектът и/или светлината могат да се движат, създавайки триизмерно изображение върху двуизмерна плоскост. Работи се в затъмнено пространство, импровизирана фотолаборатория.
Методът е свързан с експеримента, въображението и изненадата.


Ателието дава базови знания и умения в областта на фотографията – както за основните изразни средства като кадриране, композиция, светлина – посока, наситеност и контраст, така и за изразността на Фотограмата.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
За водещия
Мария Ангелова е завършила фотография в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, в класа на доц. Иглена Русева. От 2006г. работи в различни агенции, занимаващи се с връзки с обществеността и реклама, а по-късно като фотограф на свободна практика. Участва в няколко групови изложби – в Пловдив, в рамките на Международните Фотографски Срещи, в София, във Велико Търново. През 2011г. открива първата си самостоятелна изложба „Сливане“ – портрети на куклени актьори и техните кукли от периода 1959г. - 2011г. Участва в „Лятната театрална академия за деца в риск“ в Широка Лъка през 2011г. и 2012г. През 2010г. за първи път организира ателие по фотография и работи с деца от 6 до 14 години в Арока, Португалия.

Вижте повече за програмата на Биеналето за хартиено изкуство Хартиен Арт Фест София 2013 във ФотоСинтезис Арт Център през май ► 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии