Александър Родченко - Фотографска революция. Лекция на Н. Трейман, 07.02. / 19:00


На 07 февруари (вторник) ще се състои осмата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Александър Родченко. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.
 

Източници на вдъхновение. Диагоналът. Цикъл след цикъл. Обкръжение на съмишленици. Загадката на композицията. Революцията дава добър плод само в изкуството. Така е в Русия. Скъсване с миналото, всичко трябва да се твори поновому. Родченко създава ново изкуство."Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.
 

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.
 

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии