Алексей Титаренко - Движението има плът. Лекция на Н. Трейман - 20.03. / 19:00 ч.

 

фотоуниверситет с николай трейман - лекция за картие-бресон, център фотосинтезис

На 20 март (вторник) ще се състои предпоследната лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Алексей Титаренко. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.

Зимен Петербург. Пътят на славата. Влиянието на Пруст. Фотографски метаморфози. Човешкото и фотографското възприятие.
Съвременен автор, който попада сред големите имена, понеже твори с ярки, достъпни само на фотографията изразни средства. И по-специално снима движение, ползвайки дълга експонация. Резултатът е великолепни етюди от родния Санкт-Петербург, Венеция, Хавана и други. Свикнали сме с тази техника да виждаме снимки на водопади, реки, мотоциклети. Титаренко снима оживения градски пейзаж. Създава образни метафори на човека-маса, анонимния герой, мимолетното съществуване
.

"Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии