Александрас Мацияускас - Художник с рибешко око. Лекция на Н. Трейман - 06.03 / 19:00 ч.

фотоуниверситет с николай трейман - лекция за картие-бресон, център фотосинтезис

На 06 март (вторник) ще се състои десетата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Александрас Мацияускас. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.

Визиране без визьор. Специфика на оптиката. Способността да следиш едновременно няколко сюжета.
Мацияускас е любим фотограф от т.нар. ”Литовска школа” -  уникално явление  от 70те години на XX в. В лекцията ще стане дума както за специфичния подход на тези фотографи, така и за възможността фотоизкуството да стане водещ културен приоритет на една малка държава. Свръхширокоъгълната оптика е средство, превърнало се в мироглед. Да мислиш в един и същи момент за няколко неща е ценно качество както в ползуването на рибешко око, така и в житейски план. 

"Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии