Tри нови безжични микрофони от Sony за създателите на видео съдържание

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 27, 2023
Sony разширява своето аудио портфолио с три нови безжични микрофони, които се отличават с компактност и високо качество на записания звук. Моделите ECM-W3, ECM-W3S и безжичния микрофон за стрийминг ECM-S1 са предназначени да улеснят авторите на видео съдържание за запис на висококачествено аудио в различни снимачни ситуации.
 
Безжичният микрофон ECM-W3 разполага с двуканален приемник и два микрофона и е идеално решение за интервюта и разговори отблизо, а ECM-W3S с едноканален приемник и един микрофон е подходящ за влогъри. И двата модела позволяват лесно да записва те глас с високо качество, дори и ако камерата е на разстояние, осигуряват ефективно намаляване на шума и разнообразни възможности за свързване. Освен съвместимост с Multi-Interface (MI) изходът на камерите Sony, получавате допълнителни възможности за свързване през USB Type-C® и 3.5 mm аудио изход, което позволява свързване с широка гама от устройства.
Моделът ECM-S1 е оборудван с три капсули с голям диаметър (14 mm), които осигуряват изключително улавяне на звука и най-високо качество на запис, предназначен за заснемане, стрийминг или подкаст на професионално ниво.
 
Безпроблемната връзка с камери, фотоапарати, компютри и смартфони го превръща в незаменим помощник на всички, които търсят да постигнат динамично и завладяващо аудио-видео изживяване. Тъй като аудиото се записва директно през безжична връзка, липсва “разминаването между звук и картина”, което понякога възниква когато звукът и картината се подават поотделно към разпределящо устройство по време на стрийминг. Така не се налага компенсиране на забавянето
 
Основни характеристики на безжични микрофони ECM-W3 и ECM-W3S:

Високо качество на улавяне на звука с редуцирани нива на шум
Микрофоните са оборудвани с технология за ефективно намаляване на силните шумове  -  цифрова обработка на сигнала и нискочестотен филтър, който намалява нежеланите шумове с ниски честоти, като например вятър, звук от климатик или вибрации. 
 
Благодарение на комбинацията от филтри и включения ветробран е необходима много по-малко обработка за отстраняване на нежелания шум на постпродукционен етап.
 
При свързване към камера Sony с Multi-Interface (MI) изход, приемниците на ECM-W3 и ECM-W3S са съвместими с цифровия аудио интерфейс [i] и камерата може директно да запише изходящия аудио сигнал. Това позволява звукозапис с минимални смущения от нежелан шум. В допълнение, те са оборудвани със защитна функция, която потиска изкривяването при силен звук и функция за отслабване, която ръчно намалява звука по време на запис с висока сила на звука. 
 
По-голямо удобство с повече възможности за свързване
Наличието на MI изход позволява по-голяма гъвкавост и възможност за снимане без допълнителни батерии и кабели. Захранването се доставя директно от камерата към приемника, така че вече няма нужда да се притеснявате, че батерията ще се изтощи[iii]. Микрофонът разполага и с USB Type-C®  изход, така ще можете да прехвърляте цифровото аудио (48kHz/24bit) от приемника на свързан през USB смартфон или компютър[iv]. Микрофоните разполагат и с 3.5mm мини жак (стерео) за аудио изход, с което се осигурява съвместимост с фотоапарати, камери, компютри, IC рекордери и други устройства, които нямат MI изход[v]. Предпазната стойка за мулти-интерфейсния конектор може да се използва и като стойка за микрофона при прикрепяне на приемника към оборудване, което не е камера или към стойка на смартфон, като адаптер с отвори за прикрепяне с винтове.
 
Микрофоните са оборудвани и с 3.5 mm мини жак (моно), който може да се използва като вход на външен микрофон. Може да се използва в комбинация с микрофон тип брошка, като ECM-LV1, като така можете да улавяте гласа на обекта, докато микрофонът остава незабележим. Презареждащите се микрофони могат да се използват без прекъсване в продължение на до 6 часа след пълен заряд.
 
Компактни и леки, изключително мобилни и с включен калъф за зареждане
Размери:  25.0mm x 52.5mm x 20.5mm (W/H/D) и тегло едва 17g. Приемник:  32.0 mm x 29.0mm x 50.0mm (W/H/D), тегло 25 g. Както микрофоните, така и приемниците, могат да бъдат използвани с лекота навсякъде и по всяко време. За повече издръжливост ECM-W3 и ECM-W3S са разработени със защита срещу прах и влага[vi].
 
Лекият и преносим калъф за зареждане позволява зареждане, дори когато сте в движение.
 
Основни функции на безжичния микрофон за стрийминг ECM-S1:
 
Изключителни характеристики на звукоулавяне и синхронизация между звук и картина при свързване към камера
ECM-S1 е оборудван с три капсули с голям диаметър (14 mm), които съответстват на три режима на звукоулавяне: от една посока (Uni-directional), от много посоки (Omni-directional) и стерео (Stereo), с които гарантирано улавяте звука с високо качество, с голяма чувствителност и широк диапазон на честотите. Ниските нива на шум и широкият динамичен обхват позволяват ясен запис дори и на най-тихите звуци.

 
Микрофонът може да бъде настроен да записва естествени и ясни гласове и може да улавя реалистичен звук с богата текстура, което не може да бъде постигнато с друг стрийминг микрофон. Той е оборудван с филтър за изолиране на шума, който ефективно намалява силните шумове благодарение на цифрова обработка на сигнала и нискочестотен филтър. ECM-S1 разполага с пълен набор от функции, които намаляват шума и поддържат високо качество на уловения звук.
 
Ново ниво на улавяне на звука - с компактен и лек корпус и разнообразни възможности за свързване
Микрофонът ECM-S1 е лек  - с тегло едва 157g и е с компактни размери 63.0 mm x 137.5 mm x 63.0 mm(W/H/D). С ултра лек и компактен приемник, който тежи 25 g при размери 32 mm x 29 mm x 50 mm (W/H/D). Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) и LC3plus[vii] кодек осигуряват ниско потребление на енергия, ниско забавяне и високо качество на звука. Използването на безжична връзка позволява нов стил на звукозапис, който не се влияе от условията на околната среда. Можете да постигнете нови нива на улавяне на звук, разговори и вокали с акомпанимент от музикални инструменти.
 
Приемникът предлага възможност за свързване със съвместима камера през MI изход както и USB Type-C®, които поддържат 48 kHz/24-битово цифрово аудио[viii]. Така микрофонът може да улавя звук по различни начини, например като го свържете безжично към компютър или смартфон през USB изход на приемника или като го свържете директно към компютър или смартфон през USB. Приемникът разполага и с 3.5 mm мини жак (стерео) като аудио изход.

Разнообразни функции в помощ на различните автори на съдържание
Микрофонът е оборудван с отделен регулатор за управление на нивото на звукозапис. Силата на входящото аудио на ECM-S1 може да се управлява интуитивно и с помощта на горния бутон, докато проверявате нивото на входящото аудио в реално време с помощта на индикаторните светлини. Вградената LINK лампа показва статуса на връзката между микрофона и приемника, за да избегнете пропуски в записа.
 
При запис през USB връзка между микрофона[ix] и компютър или смартфон, могат да бъдат свързани слушалки, за да следите аудиото без това да включва свързаното устройство. Силата на звука на слушалките може също може да бъде регулирана с кратко натискане на бутона от долната страна на микрофона. Можете да регулирате съотношението при миксиране на силата на входящото аудио от микрофона и това от компютъра или смартфона през USB връзка от бутона за управление на силата на звука на слушалките/съотношението на миксиране на микрофона.
 
Както ECM-S1, така и приемникът имат вградена батерия за по-дълго време в работен режим. Приемникът може да бъде използван без прекъсване с помощта на директно захранване, ако бъде свързан към MI изходът[xi] на камерата или през USB Type-C®  кабел. Микрофонът може да бъде използван без прекъсване в продължение на до 13 часа, когато батерията е напълно заредена с помощта на USB Type-C®  кабел.
 
„POP guard”” филтърът също намалява звуците, които се получават, когато този, който говори е твърде близо до микрофона и дъхът влиза в пряк контакт с микрофона. Това позволява запис на вокали, говор или друго аудио при оптимални условия. Включена е и стойка, която може да бъде прикрепена към микрофона[xii] и позволява той да стои без опора по време на запис. Ъгълът на микрофона може да бъде регулиран напред или назад. Има възможност стойката да се премахне, а 1/4” резба от долната страна на микрофона позволява той да бъде монтиран върху статив или рамо за микрофон, налични за закупуване отделно[xiii].
 
 
Безжичните микрофони ECM-W3 и ECM-W3S се очакват да бъдат налични във ФотоСинтезис от ноември 2023, а ECM-S1 ще бъде наличен от октомври 2023.
 
Забележки:

[i] Моля проверете следната интернет страница за съвместими модели. https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras-microphones
[ii] LC3plus е поддържаният аудио формат за ECM-W3 и ECM-W3S.
[iii] Може да не се подава захранване в зависимост от модела на камерата. Моля, проверете следната интернет страница за съвместими модели. https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras-microphones
[iv] Когато използвате устройство, което поддържа USB аудио1 изход, използвайте плъзгача, за да настроите приемника на [ANALOG] или [DIGITAL].
Налично само при свързване към съвместимо с USB Audio Class 1.0 устройство. Дори и при съвместимост USB Audio Class 1.0, някои устройства може да изискват допълнителен конвертиращ адаптер при свързване.
[v] Когато има аналогово аудио от изходния терминал на микрофона, приемникът може да бъде използван без прекъсване в продължение на приблизително 3 часа при пълен заряд.
[vi] Не се гарантира 100% защита срещу прах и влага. Характеристиките могат да варират в зависимост от тялото, към което се свързва устройството.
[vii] LC3plus е поддържаният аудио формат за ECM-S1.
[viii] Налично само при свързване към съвместимо с USB Audio Class 1.0 устройство. Дори и при съвместимост USB Audio Class 1.0, някои устройства може да изискват допълнителен конвертиращ адаптер при свързване.
[ix] 3.5 mm мини жак (стерео) (3-полюсен).
[x] Аудиото не може да бъде проследявано, дори при свързани слушалки, ако няма осигурена USB връзка към поддържащо USB Audio Class 1.0 устройство.
[xi] Не се подава захранване в зависимост от модела на камерата. Моля, проверете следната интернет страница за съвместими модели. https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras-microphones
Когато има аналогово аудио от изходния терминал на микрофона, приемникът може да бъде използван без прекъсване в продължение на приблизително 3 часа при пълен заряд.
[xii] Прикрепен към микрофона при продажба.
[xiii] В зависимост от размера на винта на рамото за микрофон може да е необходим конвертиращ адаптер, наличен на пазара.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 27, 2023

Фотогалерия: Tри нови безжични микрофони от Sony за създателите на видео съдържание

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии