Travel art photography - фотопленери с Павел Господинов / 2010

Предлагаме ви три фото-пътешествия:

Шотландия - остров и Единбург (27 Август - 2 Септември 2010)
Сицилия (1 Октомври - 8 Октомври 2010)
Истанбул и Кападокия (14 Октомври - 20 Октомври)

ФОТОСИНТЕЗИС подкрепя организацията и провеждането на фото пленерите, които се организират от Павел Господинов, познат на нашите приятели от изложбата си "Градска фотография от 21 европейски града ", която беше представена в края на миналата година.
Павел е фотограф с много километри зад гърба си и опит както в областта на фотографията, така и в редица съпътстващи технически области като уеб дизайн, digital story-telling, digital darkroom/workflow и други.
Повече информация за него може да намерите на неговия уеб сайт:
www.pavelgospodinov.com

По-подробна информация за всяко един от фото-пътешествията може да намерите както следва:
(кликнете върху темата):

1. Шотландия (27 Август - 2 Септември 2010)
2. Сицилия (1 Октомври - 8 Октомври 2010)
3. Истанбул и Кападокия (14 Октомври - 20 Октомври 2010)


Трите фотографски пътешествия (фото пленери) се подкрепят още от Сдружение “НетХарвест- зеленият уеб”  и лицензираната туристическа агенция за спорт и пътувания сред природата - BALKANTREK - VGAIDAROV.”

След провеждането на трите пленера, Фотосинтезис, заедно с другите партньори, ще организират обща изложба-представяне на най-добрите творби, заснети по време на трите фото-пътешествията.


 Условията за записване и заплащане са идентични за трите фото-пътешествия:

ЗАПИСВАНЕ: Най - късно 45 дни преди началото на пътуването на е-мейл: pavel.gospodinov@me.com

Заплащането става само по банков път:
Сдружение “НетХарвест - зеленият уеб”
Сметка: Про Кредит банк; IBAN: BG27PRCB92301002562420  

За да резервирате място е необходимо да платите депозит от половината сума.

МЕСТАТА ЗА ВСЯКО ПЪТУВАНЕ СА ОГРАНИЧЕНИ ДО 7.

КОНТАКТИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:  Павел Господинов - E-Mail: pavel.gospodinov@me.com ; Тел:  +359 (0) 888 420 160 ;
Skype: paffka123

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 1) ФОТОГРАФСКО ПЪТУВАНЕ И СЕМИНАР -
“ШОТЛАНДИЯ - ОСТРОВ ISLE OF SKYE И ЕДИНБУРГ” - 27 АВГУСТ /2 СЕПТЕМВРИ 2010

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 27 Август - 2 Септември 2010
ЦЕНА НА ЧОВЕК: 620 EUR (7 участника) 750 EUR (5 участника)
БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 5 - 7

Кратко описание на маршрута:
София - Лондон  - Glasgow - Loch Lomond - Glencoe - Ben Nevis - Eilean Donan Castle - остров Isle of Skye - Единбург - Лондон - София

ВАЖНО: 
Това пътуване е свързано с полети, поради което ранната резервация е от значение за цената. Колкото по-рано се запишете, толкова цената за полетите до Шотландия ще е бъде по-ниска. Примерни цени към днешна дата (юни 2010) са упоменати на страницата на пленера.

Кратко описание на програмата: 
Ще пристигнем в Лондон рано сутринта на 27 Август. Ще потеглим с бус до района северно от Glasgow. Тук за първи път ще се насладим на типичните шотландски пейзажи. Този ден ще посетим Loch Lomond, Glencoe и Ben Nevis, Eilean Donan Castle - изключително фотогенични обекти. На следващият ден ще достигнем остров Isle of Skye Там ще се установим в хотел тип Bed and Breakfast от където ще правим еднодневни фотографски сесии (3 на брой за 3 дни) до най-забележителните места на острова. Последните два дни ще прекараме в Единбург.

 

Не случайно Шотландия се смята за едно от топ местата за снимане на пейзажи. Сюрреалистични скални и планински формации, огряни от северното слънце с причудливи сенки и невероятна игра на светлината карат хората да стоят с часове сред скалите, дебнейки най-добрата комбинация от светлина и природа. Стръмни скални брегове, самотни фарове или селски колиби, кацнали на ръба на някоя пропаст, загадъчни замъци, криещи дълбоки тайни и духове - това е Шотландия - мястото, където ръцете ви ще се уморят от снимане а духът Ви ще постигне покой и хармония неусещани до момента.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2) ФОТОГРАФСКО ПЪТУВАНЕ И СЕМИНАР  -
“СИЦИЛИЯ” - 01/08 ОКТОМВРИ 2010

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 1 Октомври - 8 Октомври 2010
ЦЕНА НА ЧОВЕК: 630 EUR (7 участника); 690 EUR (5 участника)
БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 5 - 7 

Кратко описание на маршрута:
София - Игуменица - Бриндизи - Месина - Сампиери - Катания - Сиракуза - Ното - Рагуза и цяла източна и юго-източна Сицилия (бароковите градове) - Палермо  - Бриндизи - Игуменица -  СофияКратко описание на програмата: 
Ще тръгнем от София рано сутринта и ще пристигнем в Игуменица след обяд. Ще вземем ферибот до Бриндизи.  На сутринта ще потеглим от Бриндизи към Месинския пролив, разделящ о-в Сицилия от континентална Италия. По пътя към Месинския пролив ще спрем в Алберобело. Ще пресечем залива от Реджио ди Калабрия до Месина. От там ще продължим по магистралата на юг покрай източното крайбрежие и късния след обяд ще пристигнем в живописното старо рибарско село Сампиери, административен район Scicli, където ще отседнем в стара но реновирана типично сицилианска рибарска вила. Тази къща ще ни служи като база за фотографските ни обиколки в една от най-атрактивните и фотографирани части на Сицилия - юго-източната. Намира се близо до морето (25 м).

Селцето е изключително живописно с каменни къщи и тесни улици - типично сицилианско рибарско село. В селото има плаж и впечатляващи скални формации. ‘U stabilimientu bruciatu’ (изгорената сграда”) е атракцията на селото и представлява разрушена фабрика за теракот, която е станала декор за много филми заради необикновенната си фотогеничност. Около къщата има малки магазини и ресторанти. През трите дена на нашия престой там ще посетим бароковите градове Ното, Модика, Радуза, които са част от наследството на UNESCO. Ще посетим Етна и градчето Таормина на север, както и градовете Сиракуза и Катания. На 6 Октомври ще потеглим към Палермо, където ще останем до другия ден до обяд. На 7 Октомври ще потеглим към Бриндизи и на 8 Октомври след обяд ще пристигнем в София.В Сицилия никой не говори за мафията. Всички говорят за любов.

Eкзотиката и фотогеничността на Сицилия нямат нужда от представяне. Това е древност и барок вплетени в съвремието, море, пусти скални брегове и плажове, както разбира се и гостоприемните сицилианци. По-голямата част от времето на фото пленера е отделено за юго-източната част на острова, където все още живее истинският дух на сицилианците.

Палермо е един от най-фотогеничните градове в света. Старата част е уникална със своя бароков стил и старите си сгради, населявани от имигранти от Африка.  Който иска да се вдъхнови за снимки, трябва непременно да гледа един от последните филми на Вим Вендерс - Снимки в Палермо (Shooting Palermo)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) ФОТОГРАФСКО ПЪТУВАНЕ И СЕМИНАР  -
“ИСТАНБУЛ И КАПАДОКИЯ” - 14/20 ОКТОМВРИ 2010

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 14 Октомври - 20 Октомври 2010
ЦЕНА НА ЧОВЕК: 670 EUR (7 участника); 675 EUR (5 участника)
БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 5 - 7 

Кратко описание на маршрута:  София - Истанбул - Анкара - Кападокия
(Гьореме, Аванос, Юргуп, Учхисар, долината Ихлара, Зелве, Чавушин, Мустафа паша, манстира Кешлик) - Анкара – София

 Кратко описание на програмата: 
Ще тръгнем от София в 6.00 сутринта на 14 Октомври и ще пристигнем в Истанбул след обяд. Ще имаме възможност да снимаме залеза в Истанбул и да направим вечерни и нощни снимки.
На следващия ден ще отпътуваме към Кападокия (без отбиване в Анкара). Късно след обяд ще пристигнем в Кападокия. Ще спим 4 вечери в хотел в Гьореме, който ще предложи както “стаи” в типични кападокийски пещери, така и нормални стаи за тези, които не харесват life style тип Флийнстоун. Първият ден от престоя в Кападокия ще посветим на открития музей, както и на изключително фотогеничните скални формации, скални гъби и причудливи сипеи и пещери около Гьореме, изходен пункт за разглеждане на Кападокия. След обяд ще посетим долината Ихлара – една сравнително малко позната част на Кападокия, представляваща огромен и изключително живописен каньон със стръмни скали и урви понякога над 100 метра.

Следващата сутрин ще летим с балон над сюрреалистичния пейзаж на Кападокия (не е включен към цената), а след обяда ще посетим трите долини на Зелве с нейните църкви и скални манастири, селцето Чавушин, центъра на занаятчиите в Кападокия - селцето Аванос и долината на гълъбите.

Следващия ден ще посветим на Учхисар, едно от най-странните места за живеене в Кападокия, селцето Мустафа паша, както и най-старото селище в района - Юргуп. С това ще приключат фото екскурзиите в Кападокия.

На следващия ден ще посетим Анкара и нейните забележителности. Вечерта ще пренощуваме в хотел в Истанбул и на 20 Октомври вечерта ще пристигнем в София. По време на фото пътешествието ще опитаме от местната кухня в автентични ресторантчета (не туристически места), ще опитаме и от истинската турска баня в едно от турските села (също не туристическо място), ще може да опитаме и от местните вина в някоя от многобройните винарни, ако разбира се имаме време за по време или след фото сесиите.
Практически фотографски семинар:
Предвидени са две сесии за обсъждане на снимки, както и две лекции, които ще се проведат в определените за това дни (виж програмата по дни). По време на сесиите ще обсъждаме и дискутираме направените снимки по време на пленера.2 Ще бъдат проведени лекции на една или две от следните теми по избор: Digital workflow/darkroom за фотографи снимащи с дигитална тейника; Digital story-telling; Интернет за фотографи, уеб дизайн за фотографи, както и основни техники за ползване на социалните мрежи в областта на фотографията.

 

 

 

SaveSaveSave
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии