Sony разшири своята линия пълноформатни безогледални фотоапарати с новия a7 III

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 27, 2018

Sony представи новото си попълнение в своята линия пълноформатни безогледални фотоапарати – Sony α7 III (модел ILCE-7M3).

Нововъведенията на Sony с сферата на сензорите са в основата на новия α7 III, оборудван с нов 24.2MP Exmor R CMOS сензор със задна подсветка и подобрена чувствителност. Комбинирайки този сензор с множество изключителни функции като впечатляващ обхват на AF от 93%, бързо снимане със скорост от до 10 fps или с механичен затвор, или при тих режим на сниманеiv, разностранни 4K видео възможности и много други, Sony създават нов апарат, който дава възможност на всички фотографи – и любители, и професионалисти – да заснемат фотографии от нов тип. 

Изключително качество на пълноформатните изображения 
Новият 24.2MP Exmor R CMOS сензор за изображения със задна подсветка е съчетан с front-end LSI архитектура, която ефективно удвоява скоростта на разчитане на сензора, както и усъвършенстван BIONZ X™ процесор, който осигурява приблизително 1,8 пъти по-висока скорост на обработка в сравнение с α7 II. Тези мощни компоненти работят в синхрон, за да осигурят по-бързото снимане и едновременно с това впечатляващ ISO обхват от 100 - 51200 (увеличаващ се до ISO 50 – 204800 за статични изображения) и цялостно 1.5-стопа подобрение в качеството на кадрите. Апаратът разполага и с мащабен 15-стопа динамичен обхват при настройки за ниска чувствителност, предоставящ изключително добро представяне при всякакъв тип условия на снимане, със сериозни подобрения в точността на възпроизвеждане на нюансите на кожата и цветовете в природата.  
 
Подобрения в работата и скоростта на авто фокуса
Иновативният пълноформатен безогледален фотоапарат α7 III предлага значително подобрена работа на автоматичния фокус в сравнение с α7 II и разполага с 4D FOCUS™. Апаратът има 425 контрастни AF точки, които работят със система от 693 точки с фазово разпознаване, наследена от популярния модел α9. Тази високотехнологична AF система покрива около 93% от кадъра, като така гарантира сигурно фокусиране и заснемане дори и на най-трудните за заснемане обекти. 

В новия апарат AF фокусът и проследяването също имат сериозни подобрения с почти 2 пъти по-висока скорост на фокусиране при ниска осветеност и на проследяване в сравнение с предишния модел благодарение на по-бързото разчитане на сензора. Това позволява много по-прецизно заснемане на спонтанни действия. 
 
Функционалността Eye AF също е налична в новия фотоапарат, дори и в режим AF-C, което е изключително удобсно в случаите, когато обектът се върти или е закрит по някакъв начин.

Скорост за улавянето на всеки важен момент 
Sony α7 III е оборудван с усъвършенствана система за обработка на изображенията, която позволява заснемане на кадри при пълна резолюция при скорост от до 10 fps с непрекъснато, прецизно AF/AE проследяване за до 177 стандартни JPEG изображения, 89 компресирани RAW или 40 некомпресирани RAW кадри . Този високоскоростен режим е наличен или с механичен затвор, или дори при тих режим на снимане. Той може да снима непрекъснато и при 8 fps режим live view с минимално забавяне на визьора или LCD екрана.  

Изключително 4K видео 
Новият α7 III е изключително умел и в ролята на видео камера, предлагайки 4K (3840x2160 пиксела) видео при пълния размер на кадъра. Във видео режима той използва пълно разчитане на всички пиксели без биниране, за да събере около 2.4 пъти  повече данни, нужни за 4K филмите, и след това чрез хипермодулиране да създаде висококачествен 4K видеоматериал с невероятен детайл и дълбочина. 
 
Акценти:
Нов пълноформатен 24.2MP  Back-Illuminated Exmor R™ CMOS сензор за изображения със задна подсветка
Изключително широк ISO обхват - от 100 - 51200 и 15-стопа  динамичен обхват при ниска чувствителност
Автофокусна система от най-висок клас, разполагаща с 693 точки с фазово разпознаване, покриващи 93% от кадъра, 425 контрастни AF точки и бърз Eye AF
Серийни снимки при 10 fps  или с механичен затвор, или при тих режим на снимане  и пълно Auto Focus/Auto Exposure проследяване 
5-осева вградена стабилизация на изображенията с 5.0 стопа  предимство 
High Resolution 4K  видео заснемане
Най-дълъг живот на батерията при безогледалните фотоапарати  - 710 кадъра  при едно зареждане 
Подобрена функционалност, включително и добавен джойстик за настройване на фокусните точки, двоен слот за SD карта, супер бърз USB Type-C™ терминал и други


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 27, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии