Sony представи RX0 II - най-малкия и най-лек първокласен фотоапарат в света

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 27, 2019

     Превъзходно качество на изображенията, осигурено от 1.0-тип 15.3MP сензор, интегриран във водоустойчиво, издръжливо и компактно тяло
     Фиксиран широкоъгълен обектив ZEISS® Tessar T* 24mm  F4 
     4K вътрешен видеозапис и нови решения за стабилизиране на изображението
     Усъвършенствана функционалност за статични изображения, включително до 1/32000 сек. Затвор, елиминиращ изкривяването на образа и серийни снимки до 16 кадъра в секунда
     Разнообразие от снимачни сцени, осигурени от водоустойчив LCD дисплей, завъртащ се на 180 градуса, и Clear Image Zoom
     Идеален за селфита с подобрено цветово възпроизвеждане, нов режим Soft Skin Effect и усъвършенстван Eye AF
     Жакът за микрофон и грипът за видеозаснемане (VCT-SGR1) осигуряват минималистично и идеално решение за заснемане на влогове
     Възможност за заснемане с множество камери едновременно, което позволява творческо видео изразяване от различни гледни точки

Sony представи вълнуващо ново попълнение в своята изключително популярна гама от компактни камери – най-малкия и най-лекия в света компактен фотоапарат от висок клас RX0 II (модел DSC-RX0M2). Надграждащ водо-/прахо-, удароустойчивостта, издръжливостта на натиск, както и компактността на оригиналния RX0, новият модел сега предлага вътрешен 4K видеозапис, въртящ се на 180 градуса и до 90 градуса надолу LCD екран, който работи дори под вода, наред с нови решения за стабилизиране на изображението при видеозапис.

RX0 II разполага с 1.0-тип 15.3-мегапикселов Exmor RS™ CMOS сензор и усъвършенстван процесор за обработка на изображенията BIONZ X™, които осигуряват подобрено цветово възпроизвеждане. Тази мощна комбинация е оптимизирана, за да предостави светкавична производителност и изключително качество на кадрите – и статични, и видео в широк диапазон на светлочувствителност от ISO 80-12800. Фиксираният широкоъгълен обектив ZEISS® Tessar T* 24mm F4.0 има скъсено минимално фокусно разстояние от 20 см, което го прави идеален за селфита или продуктова фотография.
 
RX0 II е наистина "безпроблемен" фотоапарат, който може да бъде използван на места, на които други камери не могат. С размери от едва 59мм х 40.5мм х 35мм и тегло само 132г, RX0 II се побира лесно в джоба и е готов за всякакви предизвикателства, на които може да го подложите. Той е водоустойчив до 10 метра дълбочина, прахоустойчив, удароустойчив при изпускане от височина до 2 метра и издръжлив на натиск от до 200 кг.
 
RX0 II предлага 4K 30p вътрешен видеозапис с пълно прочитане на всички пиксели без биниране, за да събере приблизително 1,7 пъти количеството данни, необходими за 4K видео. Този процес намалява появата на ефекта „моаре” и „назъбванията” при изображенията и осигурява гладки, висококачествени 4K кадри с изключителна детайлност и дълбочина. С помощта на наскоро представените мобилни приложения “Imaging Edge™” на Sony, този запис може да бъде прехвърлен на смартфон, редактиран и споделен лесно в социалните мрежи.

RX0 II разполага с вградена електронна стабилизация за стабилни видеокадри, дори когато са заснети от ръка. Те могат да бъдат допълнително подобрени, когато се прехвърлят към смартфон или таблет, работещ с приложението „Movie Edit Add-on“, където допълнителната информация, заснета по време на снимките, може да бъде обработена, за да се получи гладък видеоклип. Допълнителна нова функция, достъпна чрез ‘Movie Edit add-on’ на Sony, е ‘Intelligent Framing’, с която избраният обект се запазва в центъра на кадъра, а изкривяването на изображението се коригира в окончателната редакция. След това, в зависимост от това къде ще бъде споделено видеото, може да се избере желаното съотношение.
 
Многофункционалността на RX0 II предлага множество функции в допълнение към видео възможностите му. Той се отличава със затвор, елиминиращ изкривяването на образа до 1/32000 сек. и може да снима с до 16 кадъра в секунда, за да улови всеки миг на емоция, която преминава през лицето на обекта. Надграждайки оригиналния RX0, цветовото възпроизвеждане е подобрено, за да пресъздаде естествените и живи цветове на човешката кожа, а опционалният „Soft Skin Effect“ може да се приложи, за да прикрие малки петънца и бръчки. Функциите за оценка и защита могат да бъдат приложени във фотоапарата, а също така могат да бъдат разгледани и групирани непрекъснато заснети кадри.

Eye AF на Sony, изключително популярен сред портретните фотографи от цял свят, е усъвършенстван в RX0 II. Скоростта, точността и работата на Eye AF са подобрени, за да бъде заснемането на зашеметяващ портрет още по-лесно:  само с полунатискане на бутона на затвора фокусът се заключва на окото на обекта. Фокусираното око може да бъде избрано (ляво / дясно / автоматично) в менюто или да бъде зададено на определен бутон, което позволява на снимащия да се концентрира върху композицията.
 
Чрез приложението "Imaging Edge Mobile" на Sony, до 5 RX0 II камери могат да се управляват безжично, а между 6 и 50 камери ще могат да бъдат контролирани чрез единна точка за достъп (планирано за лятото на 2019 г.). RX0 II е съвместим и с Camera Control Box CCB-WD1, която позволява до 100 камери да бъдат свързани и контролирани в единна структура от свързани кабелно камери. Тези решения отключват изцяло нов свят на възможности за снимане и свободно изразяване чрез видеозаснемането от всяка гледна точка, която потребителят желае.
 
Комплектът RX0 II с грип за видеозаснемане VCT-SGR1 ще се предлага на пазара в Европа от май 2019 г. на цена от около 1599лв.

Голямо разнообразие от ексклузивни истории, видеоклипове и вълнуващо ново съдържание, заснето с най-новите фотоапарати и други Alpha™ продукти на Sony, е налично на https://www.sony.bg/alphauniverse. Европейският фотографски център на Sony е достъпен на 22 езика и съдържа новини за продуктите, конкурси и актуален списък на събитията на Sony във всяка страна.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 27, 2019

Фотогалерия: Sony представи RX0 II - най-малкия и най-лек първокласен фотоапарат в света

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии