Sony обяви нов пълноформатен 135mm F1.8 G Master обектив с изключителна резолюция и отлична работа на автофокуса

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 28, 2019

Sony представи дългоочаквано допълнение към своята популярна G Master™ серия пълноформатни сменяеми обективи с Е-байонет: 135 mm F1.8 пълноформатен светлосилен телефото обектив (модел SEL135F18GM).

Оборудван с най-модерните оптични технологии на Sony, новият обектив е създаден, за да отговаря на изключително високите стандарти на G Master серията на Sony. Новият FE 135mm F1.8 GM предлага изключително висока разделителна способност и изящен „Боке“ ефект – две характеристики, които са емблематични за водещата марка G Master на Sony. Обективът съчетава бърз автоматичен фокус (AF) с лек, преносим дизайн и разнообразни професионални функции, което го прави многофункционален, високопроизводителен инструмент за професионални портретни, сватбени, спортни фотографи и любители с разнообразни фотографски интереси.

“Отдадеността на Sony да развива своята линия от FE обективи и обективи с E-байонет е по-силна от всякога”, заяви Ян Салмо-Леганьор, директор Продуктов маркетинг, дивизия Продукти за цифрови изображения в Sony Europe. “Нашият дългоочакван 31-ви пълноформатен безогледален 135-милиметров обектив осигурява високото G Master качество в още една популярна фокусна дължина както за професионалистите, така и за любителите. Така общият брой Alpha™ обективи с Е-байонет на Sony става 49. Ние ще продължим да предлагаме водещи за пазара иновации във всички аспекти на нашия бизнес с техника за заснемане, като даваме възможност на нашите клиенти да заснемат и създават съдържание, както никога досега.”

Осигурявайки постоянно висока резолюция в целия кадър, дори и при F1.8, FE 135mm F1.8 GM се отличава с иновативен дизайн на оптиката, който поставя XA (екстремно асферични) и Super ED (Extra-low Dispersion) стъклени елементи в предната група, за да потиска ефективно всички обичайни аберации на телеобектива. Освен това, Super ED елементът заедно с един ED стъклен елемент са стратегически разположени, за да компенсират аксиалната хроматична аберация, да минимизират ефекта на цветовите промени и да увеличат максимално цялостната резолюция, осигурявайки изключително качество на изображенията. За впечатляваща яснота, се прилага уникалното Nano AR покритие на Sony, за да се намалят отблясъците и сенките, които могат да възникнат при заснемането на портрети със задно фоново осветяване.

Новият телеобектив използва максимално добре своя XA елемент, усъвършенстван с най-новите технологии на Sony за симулиране на „боке“ по време на етапите на проектиране и производство, за да контролира сферичната аберация и за постигане на изискан „боке“ ефект. Освен това, кръглият механизъм на блендата, съставен от 11 части, допринася за изключително естествено и красиво разфокусиране на фона. Вълнуващият нов модел също така разполага с лещи в двойни АФ групи, подредени за плаващо фокусиране, с цел по-добро заснемане в близък план, позволявайки минимално фокусно разстояние от само 0.7 метра и максимално увеличение от 0.25х.

За да се гарантира, че този обектив може да се справи със заснемането на бързо движещи се портрети или спортни кадри, FE 135mm F1.8 GM е оборудван с общо четири патентовани XD линейни мотора на Sony – по два за всяка група – които постигат много бързо и надеждно проследяване и представяне на автофокуса. Има и контролен алгоритъм, който помага да се увеличи максимално реакцията за управление на фокуса и да се осигури тихо, нисковибрационно автоматично фокусиране. Всички тези впечатляващи оперативни възможности са събрани в компактно и леко тяло с тегло 950 г.

FE 135mm F1.8 GM разполага с редица професионални настройки, които улесняват работата както при фотографиране, така и при заснемане на филми. Това включва пръстен за блендата, който позволява директен, интуитивен контрол върху нея, и пръстен за фокусиране, който включва Linear Response MF за фини настройки при ръчно управление на фокуса. Има и превключвател за ограничаване на обхвата на фокуса, два бутона за задържане на фокуса с възможност за индивидуални настройки, както и превключвател за режима на фокусиране, който позволява бърз избор на автоматичен или ръчен фокус съобразно на променящите се условия на снимане.

Нови кръгли поляризационни филтри
В допълнение към новия FE 135mm F1.8 GM обектив, Sony представи и нова линия от кръгли поляризационни филтри. Тези филтри, включително моделите за обективи с диаметър 49mm, 55mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm и 82mm, запазват качеството на изображението и резолюцията около два пътиi по-ефективно от съществуващата PL гама кръгли филтри на Sony, което ги прави идеално допълнение към водещата в индустрията G Master серия обективи на Sony. Те също така разполагат с ZEISS® T покритие за минимизиране на появата на ореоли в изображенията, както и с тънък дизайн, за да се предотврати винетирането на кадрите и да се постигне максимално добро общо представяне.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 28, 2019

Фотогалерия: Sony обяви нов пълноформатен 135mm F1.8 G Master обектив с изключителна резолюция и отлична работа на автофокуса

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии