Sony oбяви новия FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 13, 2021
Новото попълнение на серията G Master - FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е с AF от ново поколение, който постига близо 4 пъти по-висока скорост и до 30% по-добър проследяващ фокус в сравнение с предшественика си. Подобренията по корпуса и теглото също са значителни и FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е с приблизително 29% по-лек от предходния модел с тегло под 1045 гр., което го прави и най-лекият в света 200mm светлосилен теле варио обектив към момента.

Превъзходна резолюция и боке с подобрен оптичен дизайн
Новият FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ осигурява изключително качество на изображенията с висока резолюция и рязкост във всяка една част на кадъра, независимо от степента на приближение, дори и при максимално отворена бленда. Благодарение на двата асферични елемента на обектива, включително един XA (силно асферичен) елемент, прецизно произведен с точност до 0,01 микрона, FE 70-20mm F2.8 GM OSS II ефективно ограничава аберациите, свързани с далечното разстояние, за да гарантира изключителна резолюция във всяка част от изображението.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ използва и два сферични ED (изключително ниска дисперсия) елемента и два Super ED сферични елемента, които в значителна степен намаляват хроматичните аберации без смесване на цветовете в сенките. За първи път сред всички обективи от системата Alpha, този обектив използва и ED асферичен елемент, който потиска едновременно както хроматичните, така и сферичните аберации, които са често срещан проблем при останалите теле обективи.Вече е възможно гладко и красиво боке благодарение на широката максимална бленда F2.8 и новоразработената кръгла диафрагма с 11 ламели. В допълнение към това, подобреният оптичен дизайн на обектива включва XA елемент, който изцяло потиска ефекта на нежеланите концентрични кръгове за по-добро боке. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ предлага отлични характеристики и при близки кадри с дълбоко боке. Минималното фокусно разстояние е само 15,7 инча (0,4 метра) при 70mm и 32,3 инча (0,82 метра) при 200mm, максималното увеличение е 0,3x. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ лесно може да се свърже и към телеконвертор на Sony с характеристики 1.4x или 2.0x,  който може да увеличи фокусното разстояние на 400mm при бленда F5.6, без да се губи от качеството, което само G Master може да предложи.

За да се избегнат нежелани отблясъци и светли артефакти дори и при предизвикателна светлина, Sony създава оригиналното покритие Nano AR Coating II, с което се постига равномерно антирефлексно покритие върху повърхността на обектива. Оптичният дизайн на FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ също така ефективно потиска вътрешните отражения за повече рязкост.

Водещ за индустрията автофокус
Новият обектив използва четири XD (изключително динамични) линейни мотора, оригинална разработка на Sony, за изключително бърз и прецизен AF. Когато се използва с най-висок клас фотоапарат Sony Alpha 1, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ може да прави високоскоростни серийни снимки до 30 fps. Превъзходният проследяващ AF е наличен и при използване на телеконвертор. При видеозаснемане FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ предлага плавен и тих AF, който надеждно се заключва към обекта и може да проследи и бързо движещи се обекти, дори докато използвате приближение, така че можете спокойно да оставите фокусирането в ръцете на фотоапарата.Разширени функции за видеозаснемане
С постоянна максимална бленда F2.8, впечатляващи характеристики на AF, разнообразни възможности за управление, стабилност и надеждност, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II е идеалният избор за заснемане на видео клипове. Дизайнът на новия обектив позволява драстично по-малко колебания във фокуса при промяна на фокусното разстояние, по-малко изместване на фокуса и изместване на оста при приближение, с което се постига минимално нежелано разместване на кадъра и минимални вариации в зрителния ъгъл.

За улеснение на работата при видео заснемане FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ използва отделни пръстени за управление на фокуса, приближението и блендата (диафрагмата), което позволява прецизност и при ръчно управление. Пръстенът за регулиране на блендата е с възможност за включване и изключване на „клик“ при управление. Ръчният фокус с линейна обратна връзка, разработен от Sony, гарантира бърза реакция на фокус с минимално забавяне и при ръчно управление. Включеният сенник на обектива е с отвор, който позволява удобна работа с кръгли поляризационни филтри или променливи ND (неутрални) филтри за повече творческа свобода.Разработен с мисъл за професионалистите
FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ е най-лекият в светаi теле варио обектив с бленда F2.8, като е приблизително 29% по-лек от предходния модел с тегло под 37 oz (1045g). Освен че е с леко тегло, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ е разработен специално с мисъл за нуждите на професионалистите и предлага идеален баланс без изместване на тежестта в предната част, което гарантира, че центърът на тежестта на обектива попада директно над статива. Обективът използва и вътрешно приближение, което поддържа постоянен център на тежестта.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ е специално разработен с мисъл за професионалистите на база получената от тях директна обратна връзка. Новият обектив включва функции на фокуса, съобразени с нуждите на професионалните потребители, като пълноформатен DMF, естествена и линейна обратна връзка на ръчния фокус и прекъсвач за ограничаване на обхвата на фокуса. FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ използва три персонализирани бутона за задържане на фокуса, които са разположени на 90° един от друг за лесен достъп и удобно управление от всеки възможен ъгъл, независимо дали снимате хоризонтално или вертикално.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ има както бутон за включване и изключване на “клик“, така и заключване на диафрагмата за бързо и гъвкаво управление на блендата. Пръстенът за управление на блендата работи на стъпки, които могат да бъдат включени за тактилна обратна връзка при снимане или изключени за гладко и безшумно управление на блендата при видеозаснемане. Завъртането на пръстена за управление на приближението е оптимизирано и вече включва стабилизация на изображението с MODE 3 за движещи се обекти.

Дизайнът на FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ му позволява да бъде надежден и в най-предизвикателните ситуации. Той е прахо- и влагоустойчив, със степен на защита равна на FE 400mm F2.8 GM OSS и FE 600mm F4 GM OSS на база обратна връзка от професионални потребители. Предният елемент на обектива е с флуорно покритие, което отблъсква вода, мазнини и други замърсители и прави почистването на замърсявания и отпечатъци, които все пак са попаднали на повърхността на обектива, много по-лесно.

Новият FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ ще бъде наличен от ноември на цени от приблизително 5999 лв.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 13, 2021

Фотогалерия: Sony oбяви новия FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии