Sony анонсира безогледалната камера a6400

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 30, 2019


Корпорацията Sony представи нова безогледална камера а6400. По името можем да се досетим, че тя е позиционирана межди съществуващите модели a6300 и a6500
И в действителност тя се явява като актуализация на модела а6300, но със сензорен дисплей, който при това е способен да се обръща напред. В допълнение към това и автофокусна система, и процесора са заимствани от топ модела а9.

Иначе, както и a6300, камерата разполага с 24.2 мегапикселов Exmor CMOS APS-C (1.5 кроп) сензор с размери 23.5mm х 15.6mm и е способна да снима серия снимки със скорост до 11 кадъра в секунда или 8 кадъра в секунда в безшумния режим на затвора като и в двата режима имаме автофокус и мерене на експозицията, но не и "live view". Sony a6400 също така добавя функцията "time-lapse".

Повечето от подобренията идват под формата на усъвършенстване на автофокусната система, които са разработени за a9. Те включват увеличена скорост, заедно с подобреното проследяване в реално време на обектите от автофокуса, както и възможност за фокусиране по очите на животни "Animal Eye AF". Имайте предвид, че "Animal Eye AF" няма да бъде достъпно за a6400 преди лятото на 2019 година.

Самата автофокусна система има 425 зони с фазова детекция, разположени по целия APS-C сензор на камерата, които в комбинация със значително по-мощния процесор, позволяват на Sony да твърдят, че имат най-бързият AF в света (с всички условности, до които тези твърдения обикновено водят). Сега Sony казват, че техните алгоритми за разпознаване и проследяване вече включват откриване на очите и модела, в допълнение към информацията за разстояние, цвят и лице, с която са работили досега. Това ще доведе до по-стабилно и постоянно проследяване от страна на автофокусната система, твърдят от компанията, както при фото, така и при видеозаснемане. Подобно на a6300, при снимане на видео се изчитат пикселите по цялата ширина на сензора, след което те се обединяват в групички за получаване на превъзходно "oversampled" 4K видео.

Камерата предлага и 8-битова версия на "Hybrid Log Gamma" за заснемане и възпроизвеждане на видео с широк спектър от тонове (HDR), което, разбира се, ще се види при използването на най-новите телевизори поддържащи HLG. Хубавото в случая е, че такова видео без проблеми ще се възпроизвежда и на по-стари телевиизори, които не поддържат HLG. Компанията гарантира обаче HDR видео единствено със собствените си телевизори.
Цената в магазините на Фотосинтезис при стартирането на модела ще бъде 2099лв. за тялото само и най-вероятно ще свали от производство предходния модел а6300.



// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 30, 2019

Фотогалерия: Sony анонсира безогледалната камера a6400

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии