Sony със седем награди на EISA за 2021 г., включително и „Фотоапарат на годината”

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 17, 2021
Sony спечели общо седем награди EISA за 2021, от които пет са за фото продукти, включително в силно конкурентната категория “Фотоапарат на годината” за Alpha 1. Nikon ги следват с четири EISA Awards.

Ето кои са наградените продукти за фотография и видео:Наградата EISA за "Обектив на годината" 2021-2022 отиде при Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD
NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 отнесе отличието за най-добър „Macro Lens“, докато NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S излезе начело в категорията „Professional Telephoto Zoom Lens“.

Ето и останалите наградени обективи:
Всяка година наградите EISA Awards се връчват на тези нови продукти, които съчетават успешно модерни технологии и желани функции и са водеща в класа си. Наградите обхващат диапазона от най-достъпните стойностни продукти до най-амбициозните реализации на съвременната потребителска електроника, но всеки носител на награда EISA остава най-добрият в своя клас. 


EISA Фотоапарат на годината: Alpha 1

Sony A1 е флагман в пълния смисъл на думата. Моделът е създаден, за да съчетае в едно най-големите предимства на топ моделите на марката и дори да ги надмине . В основата на фотоапарата е използван 50.1 MP пълноформатен многослоен сензор Exmor RS™ CMOS и процесор BIONZ XR™ за светкавични скорости на прочит на данните, които позволяват серийно заснемане до 30fps и непрекъсната работа на електронния визьор без “затъмняване”. Затворът е с двойно задвижване, което позволява скорост на синхронизация със светкавицата до 1/400 sec и синхронизация на електронния затвор със светкавицата до 1/200 sec. Разработен да бъде един от най-многофункционалните фотоапарати, някога пускани на пазара, Alpha 1 предлага водещи за индустрията характеристики и функции за видео запис с качество до 8K (7680x4320) 30p 10-bit 4:2:0. Оборудван с най-новите и най-бързите технологии за пренос на данни, фотоапаратът поддържа професионалния работен процес и предлага разширени възможности за снимки през тетъринг връзка, което го превръща в идеалния избор за онези професионалисти, които имат високи изисквания.


EISA Advanced Camera 2021-2022: Nikon Z 6 II

Nikon Z 6II е универсален фотоапарат с 24,5-мегапикселов BSI CMOS пълнокадров сензор, който може да записва филми до 4K Ultra HD при 60 кадъра/сек. Неговата система за автоматично фокусиране от следващо поколение може да работи при нива на осветеност с долна граница -4,5 EV, докато двата процесора EXPEED 6 осигуряват по -бърза обработка на изображенията и по-голям буферен капацитет за непрекъснато снимане в сравнение с предшественика му. Z 6II има също и два слота за карти, един за CFexpress/XQD и един за стандартни SD. Той може да се захранва чрез своя USB-C интерфейс и е напълно съвместим с вертикална батерийна ръкохватка. Това е един от най-усъвършенстваните фотоапарати, предлаган на сериозни фотографи-ентусиасти

EISA Premium Camera 2021-2022: Canon EOS R5

Canon EOS R5 е професионален фотоапарат с 45MP full-frame сензор, DCI 8K RAW видео с опции за C-Log и HDR gamma и 5-осева стабилизация с ефективност от 8 стъпки. Моделът предлага на професионалистите подобрена ергономия, горен контролен дисплей, както и подобрена автофокусна система Dual Pixel CMOS AF II с 1053 автофокусни точки по цялата площ на кадъра, лесно избираеми с джойстик, която разчита на deep learning технология за максимално адекватно засичане и проследяване на обекти, включително хора, очи, лица и животни. Комбинирайте тези функции със здравата си конструкция и превъзходното управление и вероятно няма задача, за която R5 да не може да се погрижи.

EISA Професионална Камера 2021-2022: Fujifilm GFX 100S

С GFX 100S Fujifilm въвежда новаторските функции на GFX 100 в много по-компактна и достъпна камера. Fujifilm GFX 100S е средноформатен фотоапарат със 102-мегапикселов BSI CMOS сензор с размер 44x33 mm, 4K видео и 5-осева стабилизация в компактен корпус, защитен от влага, прах и ниски температури. В режим Pixel Shift Multi-Shot (режим за снимки с отместване на сензора), камерата може да генерира изображение с разделителна способност от 400 мегапиксела.
Актуализираната стабилизация на сензора на Fuji GFX 100S компенсира трептенето по 5 оси и дава предимство от до 6 стъпки, което в комбинация със затвора с ниска вибрация, дава възможност да получите възможно най-острите изображения при снимане от ръка. 

EISA Фотоапарат/видеокамера: Alpha 7S III

Sony Alpha 7S III е безогледален full-frame фотоапарат, разработен с много мисъл за видеографите. Той е оборудван с 12.1-мегапикселов сензор със задно осветяване, едри пиксели и 2 пъти по-бързо изчитане на информацията в сравнение с конвенционалните сензори, процесор BIONZ XR, специална система за охлаждане за заснемане на по-продължително видео, 3-инчов въртящ се сензорен дисплей и електронен визьор с 9.44 млн. т.

Alpha 7S III осигурява зашеметяващо безкомпромисно 4K качество на видеоклиповете. В режим 4K/60p фотоапаратът може да записва в продължение на повече от час, като и в режим на забавен каданс разполагате с възможност за 4K/120p и Full HD/240p. Фотоапаратът има вграден капацитет за запис на 10-bit видео с 4:2:2 субсемплиране на цветовете; фотоапаратът може също да извежда 16-bit RAW данни към съвместим рекордер през HDMI. Благодарение на 3.0 type LCD екран със странично отваряне и водещия за индустрията OLED електронен визьор с 9.44 милиона точки фотоапаратът осигурява идеалната възможност за лесно кадриране и проследяване на обекта. И не на последно място можете да постигнете оптимална гладкост на работния процес при видеозапис с включената гама S-Cinetone, full HDMI връзка както за запис, така и за обработка на видеоклипове, безкомпромисен AF с уникалната технология на Sony за проследяване на очи в реално време, която е идеална както за снимки без екип, така и за малки продукции.

EISA Best Buy Camera ( Full-Frame) 2021-2022: Nikon Z5

Nikon Z 5 е компактен и лек фотоапарат, оборудван с 24,3-мегапикселов пълнокадров сензор, монтиран на механична система за стабилизация. Той е много приятен за използване благодарение на голямата ръкохватка, джойстика за бърза смяна на опциите, сензорния екран и ясния електронен визьор с 3,6 милиона точки. С максимална чувствителност ISO 51 200, Nikon Z 5 може да продължи да снима при трудни условия на осветяване. Неговата 273-точкова система за автоматично фокусиране е много ефективна и автоматично ще идентифицира очи и лица на хора, както и на някои домашни любимци. Фотоапаратът може да снима и 4K филм, макар и с 1,7-кратно изрязване. Като цяло, това е най-изгодният пълнокадров фотоапарат на пазара.

EISA Best Buy Camera (APS-C) 2021-2022: Fujifilm X-S10Fujifilm X-S10
е компактен и многофункционален безогледален фотоапарат с богат набор от възможности, подходящ за ежедневна употреба.  Моделът е оборудван с 26.1-мегапикселов X-Trans CMOS 4 APS-C сензор и X-Processor 4, които позволяват заснемането на фотографии с висока разделителна способност и DCI 4K видео с 30 кадъра в секунда.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 17, 2021

Фотогалерия: Sony със седем награди на EISA за 2021 г., включително и „Фотоапарат на годината”

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии