Sony разширява G серията си обективи с ултраширокоъгълен прайм FE 20mm f/1.8 G

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 25, 2020
Sony днес обяви ново попълнение на серията си обективи G - FE 20mm f/1.8 G, с което разширява гамата си от E-байонет пълнокадрови обективи. С отличната резолюция и боке на G серията, FE 20mm f/1.8 G е компактен, лек и ултраширокоъгълен твърд обектив – най-широкият Full-Frame прайм на Sony с E-байонет - който дава на фотографите повече свобода за заснемане на зашеметяващи дневни и нощни пейзажи, както и впечатляващо видео.


Оптичната схема на обектива съдържа два AA (усъвършенствани асферични) елемента и три стъклени ED (Extra-low Dispersion) елемента за ефективно потискане на хроматичните аберации и осигуряване на високо качество на изображението от край до край по целия кадър дори при максимално отворена бленда. Обективът се представя отлично при close-up кадри с минимално разстояние за фокусиране от 0,19 метра (макс. увеличение: 0,2 пъти) и създава красиво боке.

Компактният дизайн и гъвкавостта на FE 20mm f/1.8 G го превръщат в идеалния универсален обектив за фотографи и видеографи. Малкият размер и ниското тегло (обективът тежи само 373 г.) го правят наистина мобилен, когато се използва с компактни E-mount тела като част от добре балансирана система, идеална за използване с гимбал или други аксесоари.

В допълнение, използването на два XD линейни мотора осигурява бързо, прецизно и тихо автоматично фокусиране както за фотография, така и за видео.Проектиран да е прахо и влагоустойчив, с флуорно покритие на челната леща, FE 20mm f/1.8 G е здрав, надежден и лесен за работа. Разполага с бутон за задържане на фокуса и пръстен на диафрагмата с on/off превключвател. Съвместим е с различни 67 мм филтри за повече творчески контрол.


Новият FE 20mm f/1.8 G е с очаквана цена за продажба от 2199лв.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 25, 2020

Фотогалерия: Sony разширява G серията си обективи с ултраширокоъгълен прайм FE 20mm f/1.8 G

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии