Sony пуска на пазара най-новото попълнение в серията си пълноформатни обективи G Master™ - FE 35mm F1.4 GM

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 14, 2021
Sony представи FE 35mm F1.4 GM  – най-новото попълнение в премиум серията пълноформатни обективи G Master. FE 35mm F1.4 GM предлага първокласно качество на изображението, изключително компактен и лек дизайн  и разширени възможности за фокусиране, което го прави идеален за разнообразни приложения, като заснемане на пейзажи, портрети и улична фотография, както в режим снимки, така и при заснемане на видео.

Най-добрата резолюция в компактен обектив

Усъвършенстваният оптичен дизайн предоставя възможност за изключителна резолюция, красиво боке и прецизност на фокуса в компактен обектив, който се побира удобно в ръката и тежи само 524 грама. FE 35mm F1.4 GM използва най-новите оптични технологии, благодарение на което осигурява зашеметяващ контраст и превъзходна резолюция. Два XA (силно асферични) елемента ефективно поддържат превъзходна резолюция по цялото изображение. Компактният 35mm обектив не е само лесен за пренасяне и управление, но и работи възхитително и при трудно осветление.

Красиво боке за повече творчески възможности
FE 35mm F1.4 GM предлага почти кръгла диафрагма благодарение на своята конструкция от 11 ламела – рядко срещано ниво на качество за преносим обектив. Педантичният контрол върху премахването на сферичните аберации, приложен от етапа на разработка до етапа на производство, ви позволява да се насладите на характерното за G Master красиво боке, което кара обектите наистина да изпъкнат.

Два иновативни XA елемента позволяват заснемането на невъзможни на пръв поглед кадри в изключително близък план с гладко и нежно боке за фон. Комбинацията от максимална бленда F1.4 и гъвкавостта, която свободата да избирате идеалното разстояние за снимки (минимално разстояние на фокусиране от само 27cm с максимално увеличение 0.23x в режим автофокус) ви дава, позволява да упражнявате максимален контрол и да получите впечатляващо боке, както при снимки, така и при видеоклипове.

Усъвършенстван фокус за по-добри изображения
Два XD линейни мотора (изключително скоростни) на Sony осигуряват ефикасността, необходима за прецизен AF (автофокус) и проследяване, благодарение на което получавате невероятна резолюция независимо от разстоянието. Най-съвременните алгоритми за управление, разработени специално за линейните XD мотори, подобряват времето за реакция при управление и прецизността, като същевременно минимизират вибрациите и шума за бърз, гладък и тих AF.
Тези разширени възможности за автофокус са приложими и при заснемане с висока кадрова честота.

Ръчният фокус  с линейна реакция е идеален за креативни ефекти при работа с фокуса в режим на видеозаснемане, тъй като се гарантира, че пръстенът на фокуса откликва и на най-трудно доловимите команди при ръчно фокусиране. Завъртането на пръстена за фокусиране директно се преобразува в съответната промяна във фокуса и вие имате усещането за пряк и прецизен контрол.

Професионален контрол и надеждност

FE 35mm F1.4 GM предлага пълен професионален контрол с бутон за задържане на фокуса и превключване на режима на фокуса за гладка и ефикасна работа. Пръстенът за управление на блендата със стъпки, между които можете да превключвате, може да се изключва в режим на видеозаснемане, а когато се използва с APS-C фотоапарат или в режим Super 35, обективът се превръща в 52.5mm стандартен еквивалент, което прави FE 35mm F1.4 GM  идеалния избор, когато искате да заснемате видеоклипове. На бутона за задържане на фокуса могат да бъдат зададени и други функции от менюто на фотоапарата, което осигурява директен достъп до функции, които са важни както за фотографите, така и за филмовите оператори.
Обективът е създаден с идеята за надеждна защита срещу прах и влага  с флуорно покритие на предните елементи, което отблъсква вода, мазнини и други замърсители.

Новият FE 35mm F1.4 GM ще бъде наличен в края на януари на очакване цена от 3,399 лв.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 14, 2021
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии