Sony представи нов фотоапарат Alpha 7C и вариообектив 28-60mm: най-малката и най-леката пълноформатна система в света

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 15, 2020
Най-малката и лека пълноформатна безогледална система вече е факт с новите попълнения, обявени от Sony днес — пълноформатен фотоапарат Alpha 7C, вариообектив FE 28-60mm F4-5.6 и светкавица HVL-F28RM.

Alpha 7C предлага безкомпромисното качество на пълноформатните изображения и 24.2MP пълноформатен сензор Exmor R™ CMOS и вградена 5-осева стабилизация в изключително компактно тяло. С тегло само 509 гр. Alpha 7C е сходен по размер и тегло с фотоапарат APS-C, като тежи едва 1% повече от Alpha 6600.

Ако го комбинирате с обявения FE 28-60mm F4-5.6, най-малкия и най-лекия в света стандартен вариообектив, може да се възползвате от всички предимства и гъвкавост на една пълноформатна система без неудобствата на излишното тегло.

Посоката към олекотяване и компактност е и при новата HVL-F28RM, безжична светкавица в джобен размер, идеална за всяка от камерите от сероята a7 на Sony.

Alpha 7C - пълноформатна система, която се побира в длан

Alpha 7C e идеалната камера за влогъри, травел фотографи и всеки, който иска да се възползва от предимствата на Full-Frame безогледалната система на Sony в ултра-компактен и преносим вид.

Със супер компактни размери (124.0 x 71.1 x 59.7mm) и тегло Alpha 7C постига най-малкото и най-лекото тяло в света. Като дори в толкова компактен корпус Alpha 7C продължава да предлага 5-осова стабилизация в тялото, отличителна за Sony, която позволява заснемането на ясни изображения и без статив.Безкомпромисно пълноформатно качество на изображенията

Новият фотоапарат Alpha 7C използва 24.2MP (прибл. брой ефективни пиксели) 35mm пълноформатен сензор Exmor R™ CMOS с подсветка и процесор за обработка на изображенията BIONZ X™, с които се осигурява висока чувствителност, изключителна резолюция, широк динамичен обхват от 15 бленди и високоскоростна обработка на данните.

Alpha 7C комбинира висока резолюция с ниски нива на шум за отлично качество на изображението при всяка настройка на чувствителността, което осигурява качество на изображението за ежедневна фотография и заснемане на видеоклипове във всеки жанр, включително природни пейзажи, портрети, спортни събития и улична фотография.
Стандартна ISO чувствителност до 51 200 е с възможност за разширяване до ISO 50-204 800за снимки при ниска осветеност. Фотоапаратът Alpha 7C поддържа и 16-битова обработка на данни и 14-битов RAW изходен формат за естествено градиране на цветовете.

Усъвършенстван автофокус за заснемане на движение


Alpha 7C разполага с бърз и надежден AF върху голяма площ благодарение на автофокусната система с фазово засичане и 693-точкова фокусна равнина, която обхваща приблизително 93% от зоната на изображението с допълнителни 425 точки за засичане на контраст, с което се гарантира надежден фокус и в най-натоварените динамични среди.

Alpha 7C предлага проследяване в реално време Real-time Tracking, което автоматично поддържа точен фокус при полуспусък. Функцията “Tracking On + AF-On” освен това вече може да бъде зададена на персонализиран бутон за мигновено активиране при натиснат бутон AF-ON.

Сред функциите на автофокуса на Alpha 7C е и автофокус по око в реално време Real-time Eye AF, който работи както за хора, така и за животни за постигане на бърз и точен фокус.

За по-добро заснемане на движещи се обекти Alpha 7C снима в непрекъсната поредица при до 10 fps с проследяване на AF/AE и до 8 fps в режим live view. Също така поддържа тихо заснемане при до 10 fps с проследяване на AF/AE.

Alpha 7C позволява заснемането на приблизително 223 JPEG (Fine L) изображения, 115 компресирани RAW изображения или 45 некомпресирани RAW изображения за една серия, като се постига изключително точен, надежден и прецизен AF при намалено количество светлина до EV-4. Тези характеристики правят лесно абсолютно прецизното заснемане на бързо движещи се обекти.Разширени възможности за 4К видео заснемане

Alpha 7C е отличен избор за всички, които искат да получат перфектно качество на неподвижните изображения и на видеозаснемането в една камера.

Той предлага UHD 4K запис със скорост до 30 fps с пълен прочит на сензора без бининг на пикселите, което ви дава възможност за получаване на висококачествен 4K запис с изключителна детайлност и дълбочина, и високоскоростен full HD запис с честота 120 fps.

Alpha 7C поддържа HDR (HLG) и S-Log/S-Gamut профили за постигане на по-голям динамичен обхват и улеснение при пост продукция, също и опцията за Slow & Quick забавен и ускорен каданс.

В допълнение към всичко това Alpha 7C предлага автофокус по око в реално време Real-time Eye AF (за хора) при видеозаснемане. Окото се проследява автоматично с висока степен на прецизност и надеждност, за да може  да се концентрирате върху съдържанието, а не върху фокусирането. В зависимост от своите предпочитания, може да персонализират скоростта на прехода на AF с помощта на седем различни настройки, а чувствителността към изместването на обекта (AF Subject Shift Sensitivity) - на пет.

Фукционалност и дизайн за максимално удобство при заснемане на видео

Alpha 7C разполага с отварящ се настрани подвижен 3” сензорен LCD дисплей, който позволява заснемането на селфи, влогинг и снимки от висока и ниска гледна точка.  Бутонът MOVIE е поставен в горната част на фотоапарата за по-лесно опериране по време на запис в селфи режим.Alpha 7C  е съвместим и и с безжичния снимачен грип Sony GP-VPT2BT Shooting Grip за още по-голям контрол при заснемане на селфи видео.

Популярното видео във вертикален формат също се поддържа, използвайки метаданни, които позволяват вертикално заснет материал да се възпроизведе и редактира във вертикална позиция, без да е необходимо първо да се завърти.

Към мултиинтерфейсното гнездо (MI) на фотоапарата е добавен интерфейс за цифрово аудио, който позволява включването на насочен микрофон ECM-BIM или комплект за XLR адаптер XLR-K3M, които подават цифров аудио сигнал директно към MI гнездото за по-чист и ясен аудио запис.

Alpha 7C предлага редица функционалности, които улесняват работата както по време, така и след снимачния процес, като например персонализируем бутон Fn, Wi-Fi трансфер на данни за директно прехвърляне на изображения и видеоклипове към смартфон или таблет за лесно споделяне, преглед или съхранение и много други.

Фотоапаратът е и със защита от прах и влага. В допълнение големият капацитет на батерията NP-FZ100 осигурява заснемане на рекордните 740 снимки, ако използвате LCD дисплея, или 680 снимки, ако използвате визьора, което прави Alpha 7C идеален за продължителни сесии.

Нов обектив FE 28-60mm F4-5.6: Най-малкият и лек пълноформатен вариообектив

Новият обектив FE 28-60mm F4-5.6 осигурява отлични оптически характеристики и постига високата резолюция, характерна за пълноформатния сензор, във всяка една част от изображението в комбинация с изключително леко и компактно тяло.С тегло 167g и диаметър 66.6 x 45 mm и прибираща се конструкция, FE 28-60mm F4-5.6 постига безпрецедентна компактност и леко тегло, което позволява да го носите винаги със себе си без никакви затруднения. От ежедневна фотография до пейзажи, портрети и туристически снимки, това е идеалният обектив за всеки вид фотография в движение във всяка среда. В комбинация с Alpha 7C се постига безкомпромисно пълноформатно качество в най-малката и лека система от пълноформатен фотоапарат и обектив.

Чрез оптимално разположение на 3-те асферични лещи ефективно се потискат аберациите при всяко фокусно разстояние на вариообектива и се постига висока резолюция от ъгъл до ъгъл. Със своето минимално фокусно разстояние от 30cm (широкоъгълен) до 45cm (телефото) обективът предоставя възможност за близки планове, което го прави идеален за ежедневна употреба или за запис на влогове с помощта на стабилизираща система или грип.

FE 28-60mm F4-5.6 осигурява висока скорост и AF с голяма прецизност, които позволяват използването на функциите Real-time Tracking и Real-time Eye AF с помощта на линеен мотор.

Въпреки компактния си размер и леко тегло, обективът FE 28-60mm F4-5.6 има защита срещу прах и влага. 

Нова светкавица HVL-F28RM: Компактна светкавица с контрол на интензитета на светлината, свързан с функцията за разпознаване на лица на фотоапарата


HVL-F28RM е компактна светкавица, разработена да се комбинира с безогледалните фотоапарати на Sony за компактна, лесно управляема система, която осигурява възможности и надеждност, както на професионалистите, така и на напредналите любители.В сравнение с HVL-F32M, HVL-F28RM предлага 12% по-малък обем и 7% по-леко тегло.

HVL-F28RM е надеждна светкавица с водещо число GN28, оптимизирано разпределение на светлината и непрекъсната работа на светкавицата, която не нарушава работния процес на потребителя, в допълнение към стабилна безжична комуникация и възможност за радио управление на повече от една светкавици. В новата светкавица е използвано и нововъведението на Sony - управление на светкавицата, свързано с технологията за засичане на лица на фотоапарата. Когато светкавицата се използва със съвместим фотоапарат, се отчита балансът между светлината, падаща върху лицето на обекта, и околната светлина, за да се извършат автоматични корекции за по-точен баланс на бялото, така че лицето на обекта да бъде пресъздадено с естествени, реалистични цветове.

Нововъведението “метално гнездо със здрава странична рамка”, в което също така са разположени електрическите контакти на светкавицата, осигурява по-голяма устойчивост на механичен удар. Гнездото за аксесоари е изработено от метал за по-голяма здравина. HVL-F28RM също така е с устойчив на прах и влага дизайн. Устойчивостта на прах и влага е по-висока, когато HVL-F28RM е монтирана и заключена върху Alpha 7C, Alpha 7S III, Alpha 7R IV и Alpha 9 II, като светкавицата може да устои и на най-предизвикателните условия на открито.

Работата с HVL-F28RM е лесна и интуитивна, като се използват минимален брой контроли, включително +/- бутон за ниво на светлината, бутон за сдвояване, бутон за тестване и лост за заключване. Осигурява се достатъчно светлина за приложение и като отразена светкавица. Ъгълът на светкавицата може да бъде регулиран в зависимост от нуждите с помощта на степени от 0, 20, 40, 60, 80 и 120 градуса за лесно позициониране. Новата светкавица има и вградено безжично радио синхронизиране за надеждно задействане на светкавицата, когато е монтирана върху съвместим фотоапарат и е сдвоена с устройство, отделно от фотоапарата. Когато се използва като предавател, HVL-F28RM може да контролира до 15 светкавици и/или приемници в 5 групи на разстояние до 35 метра, което гарантира изключителен контрол върху осветлението и неограничени възможности за приложение.


Новият Alpha 7C ще бъде наличен през октомври 2020 г. на очаквана цена от 4199 лв. за тялото. Ще бъде наличен и нов кит Alpha 7C и FE 28-60mm F4-5.6 от края на октомври на очакване цена от 4799 лв.

Варио обективът FE 28-60mm F4-5.6 ще бъде наличен от първите седмици на януари 2021 г. на цена от 999 лв.

Светкавицата HVL-F28RM ще бъде налична от този зимен сезон на цена от 559 лв.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 15, 2020

Фотогалерия: Sony представи нов фотоапарат Alpha 7C и вариообектив 28-60mm: най-малката и най-леката пълноформатна система в света

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии