Sigma анонсира два нови f/1.4 Art обектива за пълноформатни безогледални камери

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 08, 2022
Двете нови попълнения  SIGMA 20mm f/1.4 DG DN и SIGMA 24mm f/1.4 DG DN за безогледални фулфрейм фотоапарати с L и Е байонет съчетават широк зрителен ъгъл с впечатляваща светлосила F1.4 и супер компактен размер, характерен за Art серията.

SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art
Пълноформатният SIGMA 20mm F1.4 DG DN предлага превъзходно оптично качество и със своята уникална спецификация за максимална светлосила 1.4 и ултраширок ъгъл от 20 mm е изключително подходящ за астрофотография.


Изключително оптично качество и набор от безценни функции - идеален избор за астрофотография
Този обектив предлага на фотографите изключителна оптична производителност и неограничен потенциал за свръхширокоъгълна креативност при компактни физически размери. Изключителната яркост F1.4 и спиращата дъха острота на цялото изображение дори при максимална бленда го правят много добър избор за астрофотография. В нощна тъмнина и фокусиран до безкрайност, 20mm F1.4 DG DN | Art улавя звездите в небето като ясни, прецизни светлинни точки.


Ⓒ Numazawa Shigemi

Съвременният оптичен дизайн и големият, високопрецизен двустранен асферичен стъклен преден елемент направиха възможно добавянето на предна филтърна резба без никакви компромиси по отношение на оптичното представяне или размера. Добавянето на други безценни функции като държач за заден филтър и разнообразие от полезни превключватели допълнително увеличава творческите възможности и лесната използваемост на обектива. Неговата невероятна острота и изключително голяма светлосила, съчетани с компактното тяло и добре обмислените характеристики, правят SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art е най-добрият обектив за астрофотография и идеален спътник за всяка фотографска ситуация.

Със 17 стъклени елемента, подредени в 15 групи, включително два SLD, три асферични стъклени елемента и най-големия двустранен асферичен стъклен елемент в историята на SIGMA, 20mm F1.4 DG DN | Art стриктно потиска различни оптични аберации, за да произведе високодетайлни изображения с изключителна рязкост и точност от центъра до най-отдалечените ъгли, което позволява на фотографите да използват цялото зрително поле, осигурено от неговия ултраширок зрителен ъгъл.   


Ⓒ Numazawa Shigemi

Проектиран за перфектни резултати дори и при най-тежки условия на снимане
Изключителният дизайн и високопрецизните производствени възможности на SIGMA направиха възможно оборудването на SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art с предна резба за филтри, въпреки много голямата си светлосила F1.4 и 20 mm ултраширок зрителен ъгъл. Обективът се предлага и със заден държач за филтър, който позволява на фотографите свободата да комбинират множество филтри, за да отговарят на огромно разнообразие от ситуации на снимане за почти неограничен творчески потенциал при ултраширок зрителен ъгъл - например използване на преден филтър за намаляване на светлинното замърсяване и омекотяващ филтър отзад, за да правите впечатляващи снимки на нощни пейзажи със звездно небе. Новият превключвател MFL (ръчно заключване на фокуса) за изключване на пръстена за фокусиране улеснява концентрирането върху снимането, без да се притеснявате от случайна промяна на фокусното разстояние.
  
Освен това обективът разполага и с държач за нагревател на обектива, което означава, че нагревателите на обектива, използвани за предотвратяване на вътрешна кондензация при понижаване на температурата при по-дълги нощни снимки, ще останат здраво закрепени към него, без да изпъкват в изображението и да причиняват грозно винетиране.

Превъзходно качество на изработка и използваемост с безкомпромисно внимание към детайла
Конструкцията е устойчива на прах и пръски с водо- и маслоотблъскващо покритие на предния стъклен елемент, които улесняват безопасното използване на SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art по време на по-дълги снимки на открито, особено през нощта. Специалните функции като превключвател за режим на фокусиране, бутон AFL с възможност за персонализиране и превключвател за заключване на пръстена на диафрагмата подобряват използваемостта на обектива. Бутонът за изключване на кликането на пръстена на блендата позволява на фотографите да се насладят на звука и усещането от щракването, както и на плавната работа на блендата по време на видеозапис.

Здравият корпус е изграден от комбинация от алуминий и термично стабилен композит (TSC), което му придава елегантен завършек, а включеният сенник на обектива във формата на лале е снабден със заключващ механизъм, за да държи сенника здраво закрепен към обектива и гумираната зона за захващане прави поставянето и премахването на сенника бърз и лесен процес.

Произведен в Япония с безкомпромисен подход към всеки един детайл, SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art предлага на фотографите резултати от висок клас дори при най-трудните условия, благодарение на оптични характеристики и качество на изработка, идеално за професионална употреба, прецизна ергономичност и набор от полезни функции.
    
Sigma 24mm f/1.4 DG DN Art

Sigma 24mm f/1.4 DG DN Art е специално разработен за безогледални фулфрейм камери. Популярната фокусна дължина и големият максимален отвор на диафрагмата го правят отличен избор за множество ситуации - от случайни фотографии на закрито до астрофотография.


Отличаващ се с много голяма светлосила F1.4, изключително добро потискане на оптичните аберации, както и богатство от обмислени функции, SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art позволява на фотографите да заснемат спиращи дъха изображения с лекота дори при най-взискателните условия на осветление. Гъвкавият зрителен ъгъл от 24 mm и светлосила на неговата максимална диафрагма F1.4 правят този обектив идеалният избор за всички възможни ситуации, от снимки, направени на закрито, до архитектурни снимки и дори нощна астрофотография. Изключителното качество на изображението, постигнато чрез неговия специален безогледален оптичен дизайн и оптималното използване на качествата на  всеки оптичен елемент, води до цялостно потискане на оптичните аберации и върхова производителност във всяка част от изображението в рамките на компактно и леко тяло. Допълнителни функционалности като резба за преден филтър, заден държач за филтър и полезни бутони като нововъведения превключвател MFL (заключване на ръчния фокус) допълнително разширяват възможностите и гъвкавостта на обектива.

Широк зрителен ъгъл и оптична производителност на ниво астрофотография
Фантастичната оптична производителност на SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art се обуславя от оптималното разположение на 17 елемента в 14 групи, включително два FLD, един SLD и четири асферични стъклени елемента. Успешното потискане на оптичните аберации, като например отблясъци в сагитална кома, които не могат да бъдат коригирани от камерата, допринася за възможностите на обектива за ясно и точно възпроизвеждане на точково изображение във всяка част от кадъра. Други грозни ефекти, като  “ghosting” или отблясъци, са сведени до минимум от най-съвременния му оптичен дизайн, а използването на супер многослойно покритие и нано поресто покритие (NPC) позволява на SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art да работи добре дори при условия на задно осветяване (контражур) и почти максимално отворета диафрагма. Силата му да изобразява чисти и точни изображения във всякакви ситуации прави този обектив идеален за ежедневна употреба, както и за технически сложни жанрове като астро-, пейзажна и архитектурна фотография.

Невероятно компактен широкоъгълен обектив със светлосила F1.4

SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art съчетава брилянтна оптична производителност с компактно, преносимо и лесно за използване тяло. Благодарение на оптималното разположение на всяка отделна част, използването на сложни асферични стъклени елементи, свободата, осигурена от късата работна отсечка, обективът се предлага с удивително малък размер и тегло въпреки широкия си ъгъл на зрение и голяма светлосила без компромис с неговите оптични качества. Със своите удобни размери, 24mm F1.4 DG DN | Art е лесен  за използване във всяка ситуация, от пътуване и улична фотография до нощна фотография. Широкият зрителен ъгъл на неговото фокусно разстояние от 24 мм улеснява заснемането на всичко в кадъра, без да губите фокуса на обекта – идеален за единични или групови портрети и документална фотография. SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art разкрива безкрайни възможности за всеки, който цени високата оптична производителност, гъвкавостта и удобството.

Превъзходно качество на изработка с набор от полезни функции
SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art е оборудван както с предна филтърна резба, така и със заден филтър държач и с нов MFL превключвател, който деактивира фокусиращия пръстен, за да предотврати случайни промени, което ще бъде особено полезно при снимане на звездите през нощта. Устойчивата на прах и пръски конструкция на самия обектив и водо- и маслоотблъскващо покритие на предния елемент ще поддържат обектива обезопасен и функциониращ дори по време на снимки в по-тежки условия. Обмислени функции като превключвател за режим на фокусиране, свободно конфигурируем бутон AFL и превключвател за заключване на пръстена на диафрагмата за предотвратяване на случайни промени допълнително подобряват интуитивната и гъвкава природа на обектива. Сенникът тип лале има заключващ механизъм за предотвратяване на неволно сваляне.
Създателите на филми ще оценят особено високо бързия, но безшумен автофокус, управляван от стъпков двигател, и превключвателя за изключване на кликането на пръстена на блендата, който позволява плавен контрол на блендата.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 08, 2022

Фотогалерия: Sigma анонсира два нови f/1.4 Art обектива за пълноформатни безогледални камери

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии