NOOR: Бавната фотожурналистика - лекция и дискусия с Nina Berman, Bénédicte Kurzen и Kadir van Lohuizen / 16.07.2019, 19:00 ч. / София

Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия | 16 Юли 2019 от 19:00 до 21:00 ч.
Начало: 16 юли, вторник, 19.00 часа
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул "Васил Левски"57

 
За предизвикателствата пред съвременната фотожурналистика ще си говорим с фотографите  Nina Berman, Bénédicte Kurzen и Kadir van Lohuizenкоито са част от NOOR - една от най-авторитетните независими фотографски агенция. Те ще представят работата по дългосрочните си проекти и ще разкажат защо този тип проекти или "бавната" фотожурналистика е важна в съвременния свят. След това срещата ще бъде отворена за въпроси и дискусия. 

Тримата фотографи ще бъдат лектори в Nikon-NOOR Academy (https://www.noorimages.com/nikonnoor-academy), майсторски клас за фотожурналисти, който се провежда за първи път в България.

NOOR, която носи името на арабската дума за светлина, е създадена през 2007г. като независима агенция, която обединява някои от най-големите имена във фотожурналистика. Фокус в тяхната работа са критичните точки на съвременния свят като изменението на климата, прекомерното потребление, принудителната миграция, възхода на авторитаризма и как в предизвикателствата, пред които е изправен света, фотографията да остане достоверен и честен свидетел, а човекът да запази човешкото в себе си със силата на изкуството. От 2009г. насам Nikon и NOOR  си партнират в образователни програми, които насърчават и подкрепят млади фотографи от цял свят. 

Вход: Свободен
 

Фотогалерия: NOOR: Бавната фотожурналистика - лекция и дискусия с Nina Berman, Bénédicte Kurzen и Kadir van Lohuizen / 16.07.2019, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии