Представиха обектива Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM | Art

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 30, 2018
 
Компанията Sigma анонсира ултра широкоъгълния Full Frame обектив Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM | Art с постоянна светлосила от f/2.8 през целия диапазон за вариото. Оптичната му схема включва три асферични елемента, включително елемент от лято стъкло с диаметър 80 mm, три елемента от стъкло FLD и три елемента от стъкло SLD. Според производителя това позволява да се сведе до минимум дисторсията, което не надвишава 1%, и хроматичните аберации, както и да се намали рискът от появяването на отблясъци.


 

Технически спецификации на обектива Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM | Арт:

Фокусно разстояние: 14-24 mm
Максимална апертура: f/2.8
Минимална апертура: f/22
Оптична схема: 17 елемента в 11 групи
Минимално разстояние на фокус: 0.24 m
Максимално увеличение: 0.18x (1/5.4)
Брой ламели на диафрагмата: 9
Фокусиране: автоматично (с помощта на рингов ултразвуков мотор) и ръчно
Размери: диаметър 96 mm, дължина 135 mm
Тегло: 1150 g


Обективът ще се предлага във варианти за камери с Canon EF, Nikon F(FX) и Sigma SA байонет. С помоща на адаптер Sigma MC-11, този обектив може да се монтира и на камери с Sony Е (FE) байонет. Вариантът на обектива с Nikon F байонет e оборудван с електромагнитна диафрагма, а вариантът с Canon EF e съвместим с функцията за корекция на аберациите (Canon Lens Aberration Correction).

Интересно е, че производителят възнамерява да предложи услугата за замяна на стандартния несменяем сенник тип лале с такъв с пръстеновидна форма, който не излиза пред челния оптичен елемент. Тази услуга е насочена към онези, които планират да използват обектива за снимане на материали за виртуална реалност, тъй като стандартният сенник може да се превърне в пречка при снимане с няколко обектива едновременно.
Информация за цените и датата на началото на продажбите, производителят обещава да съобщи по-късно.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 30, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии