Портфолио ревю: галерия Синтезис гостува на БУНА / 27.05.2023г. /11:00 - 13:30 часа / ФотоСинтезис Варна

ФотоСинтезис Варна / 27 май, събота, 11:00 – 13:30 часа
Максимален брой участници: 10 души
 
Галерия Синтезис гостува на форума за съвременно изкуство БУНА и Фотосинтезис Варна с портфолио ревю за фотография с кураторите на галерията – Надежда Павлова и Никола Михов. 
 
Галерия Синтезис е единствената галерия в България, посветена изцяло на фотографията. Част от Фотосинтезис, тази година тя отбелязва своята десетгодишнина. В галерия Синтезис са показвани изложби, както на световно известни имена от международната фотографска сцена, така и на млади и утвърдени български автори. Галерията разполага с библиотека с над 600 фотокниги и архив от фотографии, които свидетелстват за посоките в развитието на българската фотография. До 8 юли в галерия Синтезис може да бъде разгледаната изложбата „Дългият път“ на големите британски фотографи Ванеса Уиншип и Джордж Георгиу.
 
По време на портфолио ревюто с Надежда Павлова и Никола Михов ще  имате възможност да покажете своя фотографска серия, проект или макет за фотокнига, независимо дали са още в начална фаза, в процес развитие или са почти завършени. В рамките на срещите с продължителност по 25 минути всеки от двамата куратори ще даде обратна връзка и нови насоки за вашата работа.
 
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
- Участието в портфолио ревюто е безплатно, с предварително записване. 
- Независимо дали сте утвърден автор, фотограф в началото на творческия си път или в процес на обучение, можете да заявите своето участие; 
- Поканата е насочена към участници, работещи с фотография без стилови ограничения. 
- Всеки участник може представи не повече от една серия/проект. 
- Участниците следва да разполагат с работни хартиени копия на между 10 до 30 фотографии от серията, която са избрали да представят по време на портфолио ревюто. 
- Не се допуска ползването на фотографии на електронен носител.
 
СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:                                                                                                                                                           Записването започва от публикуването на поканата до запълване на местата. 
 
ЗА ЗАПИСВАНЕ:
За да заявите желание за участие в портфолио ревюто, изпратете линк към личен сайт, друга онлайн платформа, в която е представена работата ви (по възможност, не е задължително), две имена и телефон за контакт на адрес: synthesisgallery.sofia@gmail.com 
 
Моля отбележете с кой от двамата рецензенти бихте искали да се срещнете. Можете да отбележите и двамата в предпочитания от вас ред, а ние ще се свържем с вас, за да потвърдим участието ви в портфолио ревюто и часовете, за които сте записани. 
 
ЗА РЕЦЕНЗЕНТИТЕ:
Надежда Павлова е куратор и преподавател. Води лекции с фокус върху история на фотографията и фотокнигите, както и съвременни тенденции във фотографията. Тя е член на Международната асоциация на арт критиците (AICA), на Борда на съветниците на FotoEvidence (платформа за социално ангажирана фотография) и на Управителния съвет на Българска фотографска академия. 
Надежда е част от кураторския екип на галерия Синтезис от 2014 г. и докторант в Националната художествена академия, където разработва дисертация с тема „Българската фотокнига“. През последните години работи, както по изложби на множество български фотографи като Георги Ст. Георгиев, арх. Николай Попов, Гаро Кешишян, Йордан Йорданов-Юри, Деяна Стаматова, така и на чуждестранни автори, някои от които са Робърт Капа, Андре Кертес, Мартин Пар, Ванеса Уиншип и Джордж Георгиу, Тома Сован, Фабио Бучарели. Нейни кураторски проекти са представяни в Month of Photography Bratislava(2018), Thessaloniki PhotoBiennale(2018), Athens Photo Festival (2019). 
 
Никола Михов (р.1982 г., София) е артист, фотограф и куратор със специален интерес към фотокнигите. Работата му е показвана в редица международни изложби и фестивали, като: Manifesta 14, Прищина (2022), Athens Photo Festival (2019), Rencontres d'Arles, Франция (2017) и Фестивала Circulation(s), Париж (2015). Негови фотокниги са част от колекцията на Мартин Пар в музея Тейт Модърн в Лондон.
Никола е съосновател платформата за фотокниги ПУК!. От 2019 г. е част от кураторския екип на Галерия Синтезис, а през 2017 г. е гост-куратор на първото издание на фестивала Sofia Art Book Fair.  Живее и работи в София.
 
БУНА: Форум за съвременно изкуство Варна е децентрализиран фестивал в подкрепа на съвременната визуална сцена.
БУНА 24 - 28 май 2023, в Таляна, Варна
 
 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии