Първата частна академия за фотография отваря врати / 01.10.20 oт 19:00 часа

BECA | Before Creating Academy поставя официално началото си на 1 октомври

Първата частна академия за фотография отваря врати на 1 октомври 2020 година в София в мястото за фотография - Photosynthesis. Официалното откриване ще бъде на 01.10 от 19:00 ч. във Photosynthesis, бул. "Васил Левски" 57, като от 01.10 до 15.10  академията ще ще даде възможност на всички желаещи да се запознаят отблизо напълно безплатно с курсовете, методиката на обучение, програмата и лекторите.

BECA | Before Creating Academy е създадена с колаборация с факултета EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine в Мадрид. Някои от най-известните преподаватели на факултета ще се присъединят като гостуващи лектори на академията, а един от курсистите ще получи стипендия за безплатно обучение в Мадрид.

Фотографът Димитри Стефанов е движещата сила на проекта, а около себе си събира екип екип от професионалисти. Сред обявените лектори са Свилен Начев, Валерий Пощаров, Пенко Скумов, Александър Карчински и Полина Илиева. Основна идея и философия на организаторите е академията да се превърне в място, в което дългогодишният опит и знания на действащи, утвърдени и признати професионалисти в областта, може да се предава от тях към по-младите. Една общност за фотографско познание, чрез активно практикуване, анализ, дискусия и обмен на идеи.

Курсистите ще имат възможността да се запознаят с история на фотографията, както и със спецификите на различните жанрове, сред които документалната фотография, портретната, сватбената, street фотографията и други. BECA ще предложи няколко възможности за обучение чрез модули, обединени в една дълга програма, както и кратки интензивни курсове, които ще акцентират на конкретни теми.

Основен образователен похват на академията, на който ще се основава методиката на обучение на академията, са развитието на практически умения. Успоредно с практиката ще се надграждат и чисто теоретични познания по фотография. 

Важна част от методиката на обучението е изградена и базирана върху реализация на авторски проекти, върху които курсистите ще работят от самото начало. Целта е да се даде възможност на курсистите, освен да придобиват практически опит, да изградят портфолио, с което да могат да се реализират успешно и след завършване на обучението си.

Програмата на BECA предвижда и онлайн форма на обучение, която ще се практикува успоредно със стандартната. В случай, че има обстоятелства, които възпрепятстват присъствието на курсистите, те ще имат възможност да продължат с курсовете си и в алтернативна форма, докато това е необходимо.

Повече информация, относно BECA|Before Creating Academy, можете да откриете на сайта на академията, както и в комуникационните канали като Facebook и Instagram.

 
    

Фотогалерия: Първата частна академия за фотография отваря врати / 01.10.20 oт 19:00 часа

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии