Новият NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR - универсален широкоъгълен вариообектив, идеален за влогъри

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 18, 2023
Nikon представи ново попълнение на серията обективи за Nikon Z: ултраширокоъгълен вариообектив с DX формат NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR. Универсалният диапазон на увеличение го прави идеален за потребители на DX фотоапарати, които търсят лек и компактен вариообектив, достатъчно широк, за да се използва за видеоблогове. С фокусно разстояние от 12 до 28 мм NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR е идеален за влогъри, създатели на филми и фотографи, които искат да поберат цялата сцена или самите себе си в кадъра.
Широкоъгълен обектив NIKKOR Z 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR
 
Теглото му от само 205г. го прави удобен за носене навсякъде и много добро решение за пътуване, както и достатъчно лек за почти всеки гимбъл. Допълнително улеснение за снимащите видео е цилиндърът на обектива, който не се удължава или скъсява при фокусиране или увеличение, което позволява оптимален баланс при снимане от ръка.
 
Функцията power-zoom улеснява композирането на снимки в движение позволява дистанционно управление на увеличението, което е идеално за хора, снимащи собствени видеоблогове.Без да докосвате обектива при увеличение, може да избирате от 11 различни скорости на увеличението.
 
Системата за намаляване на вибрациите в обектива гарантира ясни снимки без размазване, независимо дали ходите и говорите, докато снимате филм, или панорамирате от ръка. Минималното разстояние на фокусиране от само 0,19 м осигурява ясни изображения, когато снимате обекта в близък план.
Портрет с обектив NIKKOR Z 12-28mm
 
Основни характеристики: NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR
 
Динамичен диапазон на фокусно разстояние от 12 до 28 мм: покрива ултраширок до широк зрителен ъгъл. Великолепен за заснемане на панорамни гледки с ултраширок ъгъл, които ще привлекат вниманието на аудиторията, или за създаване на усещане за пространство, когато снимате на тесни закрити места.
 
Мощно увеличение: покрива целия диапазон от 12 до 28 мм за плавни 36 секунди или същия диапазон за малко повече от половин секунда! 11 различни настройки предоставят прецизен контрол върху скоростта на увеличение.
 
Увеличение без докосване на обектива: управлявайте увеличението от фотоапарата чрез бутоните, на които можете да задавате функции, или от разстояние чрез дистанционното управление ML-L7 на Nikon или приложението SnapBridge.
 
Ясен близък план: минималното разстояние на фокусиране от само 0,19 м осигурява ясни резултати при разстояние на фотоапарата от обекта от само 0,19 м.
 
Суперлек: с тегло от само 205 г този обектив е лесен за носене и достатъчно лек за повечето стабилизиращи стойки.
 
Добре балансиран:  вътрешният механизъм за увеличение и фокусиране означава, че цилиндърът на обектива не се движи и центърът на тежестта на обектива остава стабилен за оптимален баланс, независимо дали снимате от ръка, или със стабилизираща стойка. 
 
Изключителна стабилност: до 4,5 стопа на вграденото в обектива система за намаляване на вибрациите (VR) за ясни снимки без размазване. 
 
Безшумен пръстен за управление: пръстенът за управление без щракване може да се персонализира и е идеален за заснемане на филми. Може да се използва за създаване на плавни преходи на диафрагмата, настройка на ISO и др. 
 
Защитен: цилиндърът на обектива и всички движещи се части са херметично уплътнени за защита от прах и водни капки.
 
Подготвен за филтри: съвместим с 67-милиметрови филтри, които могат да се използват и сменят, докато сенникът HB-112 на Nikon продължава да е прикрепен към обектива. 
 
Очакваното начало на продажбите на обектива е в края на месец май 2023 на препоръчителна продажна цена от 799 лв. 
 
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 18, 2023

Фотогалерия: Новият NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR - универсален широкоъгълен вариообектив, идеален за влогъри

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии