Нов ъпдейт на фърмуера за фотоапаратите от Z серията на Nikon

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 17, 2020
Nikon обяви излизането на версия 3.00 на фърмуера за Nikon Z 7 и Z 6 и версия 1.10 за Z 50, които добавят редица подобрения към наличните функции. Актуализирането на фърмуера за Z 7/Z 6 добавя функция „АФ с детекция на животни“ към сегашната „АФ с детекция на лице/око“. Подобрена е и функцията „Проследяване на обекта“ за по-голямо удобство на използване. Добавена е и поддръжка за допълнителни марки карти с памет CFexpress.

Версията на фърмуера 1.10 за Z 50 подобрява работата на АФ при запис на селфи видео като позволява на фотоапарата да поддържа фокуса върху лицето на потребителя при запис на филм.Функции, подобрени с aктуализациите:

Фърмуер за Z 7/Z 6 версия 3.00
1. „АФ с детекция на животни“ за автоматично фокусиране на лицето и/или очите на кучета и котки. Когато бъдат разпознати много животни, може да изберете върху кое фотоапаратът да фокусира. При видеозапис могат да се разпознават лицата на животните.
2. Повишено удобство при използване на „АФ с проследяване на обекта“
. Функцията е променена, за да придаде усещане по-скоро като за работа с функцията „3D проследяване“ при DSLR фотоапарати на Nikon. Фотоапаратът проследява обекта, докато спусъкът е натиснат наполовина или бутонът AF-ON е натиснат и задържан. Проследяването се прекратява, когато потребителят свали пръста си от бутона и точката за фокусиране, избрана преди началото на проследяването на обекта, се активира отново, за повишено удобство при работа. Освен това преминаването от показване на „АФ с автоматична зона“ към показване на „Избиране на обекта“ може да бъде отделено на персонализирана контрола.
3. Поддръжка за карти с памет CFexpress
В допълнение към картите с памет CFexpress на Sony картите CFexpress тип B, произведени от ProGrade и Lexar, също ще се поддържат с фърмуера за Z 7/Z 6 версия 3.00.

Фърмуер за Z 50 версия 1.10
Модификация на спецификациите за управление за запис на автопортрети в режим на филм
. Понастоящем, когато се записват автопортрети в режим на филм, режимът на фокусиране се заключва в режим AF-S. С актуализацията режимът на фокусиране ще се заключва в режим AF-F, което позволява на фотоапарата да поддържа фокуса върху лицето на потребителя при запис на селфи видео.

Може да свалите актуализациите на https://downloadcenter.nikonimglib.com/bg/index.html

 
 


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 17, 2020

Фотогалерия: Нов ъпдейт на фърмуера за фотоапаратите от Z серията на Nikon

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии