Нов софтуер за преглед и обработка на изображения и видео от Nikon

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 04, 2021
Nikon обяви излизането на NX Studio (версия 1.0) – нов софтуер за бърз преглед, обработка и редактиране на фотография и видео. Потребителите на цифрови фотоапарати на Nikon могат от днес да изтеглят софтуера безплатно от Центъра за изтегляния на Nikon.

NX Studio интегрира функциите на настоящия софтуер за преглед на изображения на Nikon, ViewNX-i *, и  Capture NX-D *, което позволява на потребителите да преглеждат, обработват и редактират изображения в едно приложение.

NX Studio наследява широк спектър от съществуващи функции от ViewNX-i и Capture NX-D, включително подробни функции за редактиране, като например Picture Control и настройки на баланса на бялото, както и компенсация на експозицията за RAW данни. В допълнение той включва точки за контрол на цветовете, които позволяват на потребителите да регулират цветовете в определена област, и функция на четка за ретуширане за усъвършенствана корекция. Интуитивната структура на менюто е организирана по работен процес, което подобрява общата скорост на реакция за всяка функция и осигурява по-плавен процес на редактиране както на снимки, така и на видеоклипове.

Основни функции на NX Studio:
- Софтуерът позволява преглеждане, обработка и редактиране на неподвижни изображения и видеоклипове на едно място
- Удобно меню, категоризирано по работен процес, което го прави лесно за използване и разбиране
- Разнообразие от опции за показване, като например филмова лента с опции за хоризонтална и вертикална визуализация, в допълнение към лесен за четене екран с информация за снимането
- Наследени функции за редактиране на информация за XMP/IPTC и управление на потребителските настройки от ViewNX-i и подробни функции за редактиране от Capture NX-D, включително точки за контрол на цвета
- Съвместимост с други софтуери, като например Nikon Transfer 2 и Camera Control Pro 2, което поддържа плавен работен процес след снимане

Софтуерът ще позволи на потребителите да прехвърлят изображения към услугата за споделяне и съхранение на изображения на Nikon, NIKON IMAGE SPACE, и ще бъде непрекъснато актуализиран, за да осигурява съвместимост с новите модели фотоапарати.

* Поддръжката на настоящите софтуерни приложения View NX-i и Capture NX-D, включително актуализации за най-новата операционна система и добавяне на нови функции, не се планира в бъдеще. Препоръчваме на потребителите, които в момента използват софтуерите View NX-i и Capture NX-D, да преминат към NX Studio.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 04, 2021
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии