Нов фотоапарат Sony ZV-E10 за влогъри и автори на видео съдържание

Новият ZV-E10  е първият безогледален фотоапарат със сменяеми обективи от серията Alpha, създаден, за да предложи видео и аудио с високо качество на създателите на влогърите и видео съдържание. Камерата комбинира мултифункционалността и отличното качество на изображенията на фотоапаратите с голям сензор и сменяеми обективи с удобни за ползване функции, оптимизирани за влогове.

ZV-E10  разполага с 24.2MP APS-C Exmor CMOS сензор, предлага UHD 4K30p и Full HD 120p видео, непрекъснато снимане с 11 fps и аудио с високо качество. Чувствителността варира от 100-32000 (разширено ISO 50-51200) за работа при различни светлинни условия, а дизайнът на сензора включва 425-точкова система за бърз хибриден AF за точно проследяване и откриване на обекти.
Камерата наследява някои от популярните опции на ZV-1 като функцията “Background Defocus”, която позволява плавен преход между дефокусиран и фокусиран фон, и режима за демонстриране на продукти “Product Showcase Setting”, който позволява фотоапаратът автоматично да пренася фокуса от лицето на обекта към предмета, който се представя.

Видеото е водещо и при дизайна на компактното леко тяло ( от 340 грама) с Vari-angle LCD Screen със странично отваряне, който позволява свързването на външни микрофони в горната част на фотоапарата. Дисплеят дава незаменимо удобство при снимане както в селфи режим, така и от висока или ниска гледна точка.

Някои “влог” функции са изведени на лесно достъпни бутони като нов Still/Movie/Slow and Quick Motion бутон, което позволява бързо превключване между желаните режими само с едно докосване.

Новият фотоапарат предлага 4K и Slow Motion видео с високо качество на картината (FHD 120p). Може да се възползвате от електронната стабилизация на изображението и в режим Active Mode за стабилен видео запис дори и при ходене и заснемане от ръка. Освен това усъвършенстваната технология за AF (автофокус) осигурява бърз и прецизен AF с отлични характеристики на проследяване, както и висококачествено аудио за ясен запис на звука.

Повече възможности за творческо изразяване с голямо разнообразие от съвместими обективи от серията с E-байонет на Sony - ZV-E10  дава възможност за използване на различни обективи спрямо всяка отделна сцена, която искат да заснемат.


Усъвършенстван автофокус
ZV-E10  включва Fast Hybrid AF и Real-time Eye AF за проследяване в реално време във видео режим Real-time Tracking, което позволява на фотоапарата да следи лицето и очите на обекта за бърз и прецизен автофокус дори при снимки в движение или в трудна среда. Потребителите могат да задават персонализирани настройки на AF, като например скорост на прехода AF Transition Speed и чувствителност към изместване на обекта Subject Shift Sensitivity, което позволява избор между бързо или бавно фокусиране в зависимост от конкретните предпочитания и творческа визия.

Като допълнителна възможност, функцията Touch Focus на ZV-E10  позволява на потребителите да настройват позицията на фокуса за снимки само с докосване на екрана. С едно движение на пръста потребителят може мигновено да смени позицията на фокуса на обект в периферията на изображението.  Функцията е налична както в режим снимки, така и в режим видео.

Аудио с високо качество
Вграденият насочен микрофон с три капсули е с включен ветробран, който значително намалява шума от вятъра. ZV-E10  включва цифров аудио интерфейс през мултиинтерфейсното гнездо (MI) и жак за микрофон за свързване на външен микрофон. Добавянето на жак за слушалки позволява да се свързват слушалки за прецизен контрол върху звуковите записи. Времето на подаване на изходния аудио сигнал може също така да бъде настроено на режим Live или Lip Sync.

Обектът е винаги на първо място
Когато снимате на различни места с резки промени в светлината, можете да сте спокойни, че ZV-E10  автоматично ще коригира експозицията, за да може лицето на обекта да не остане недоекспонирано или преекспонирано, с помощта на оригиналния алгоритъм за приоритет на лицата Face Priority AE (автоматична експозиция), който може да извършва бързи и плавни преходи на AE. По този начин фотоапаратът засича лицето на обекта и настройва експозицията спрямо него, за да се гарантира че лицето е уловено с оптимална яркост, дори когато снимате сцени в селфи режим с контрастни промени в осветлението и дори когато лицето на обекта за момент се извърне под ъгъл спрямо фотоапарата. Фотоапаратът използва и същите високи технологии на възпроизвеждане на цветовете като популярния ZV-1 за оптимизиране на тоновете на кожата за всеки обект както в режим снимки, така и в режим на видеозапис.

Революционни видео функции:
•    Вградена възможност за 4K видео запис чрез прочит на пълните данни от всички пиксели без обединяване (binning)
•    XAVC S™ кодек с висок битрейт с 100Mbps при запис в 4K
•    Slow & Quick Motion
•    Високоскоростен запис във full HD формат при 120 fps
•    Функция Interval Shooting за зашеметяващи таймлапс видеоклипове
•    Hybrid Log-Gamma (HDR)  / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

ZV-E10  е удобен за работа благодарение на лесния за хващане захват на тялото и големия MOVIE бутон за запис, разположен в горната част на фотоапарата.  Когато използвате допълнителен захват с безжично дистанционно управление на фотоапарата (GP-VPT2BT), е още по-лесно да снимате с една ръка благодарение на удобния достъп до бутоните за приближение и запис и персонализираните бутони. Светлините за запис  също са разположени от предната страна на тялото, така че лесно да разберете кога фотоапаратът записва.Една от уникалните характеристики на ZV-E10  е бутонът за приближение, който може да управлява както оптичното приближение с моторизирани варио обективи, така и Clear Image приближението с твърди обективи. Когато фотоапаратът се използва с твърд обектив, може да приближавате обектите без загуба на резолюция на видеоклипа за поддържане на full 4K качество. Може да  избират между 8 настройки на скоростта на приближение за допълнителна творческа свобода.

ZV-E10  има дълъг живот на батерията с достатъчно капацитет да запише до 125 минути или 440 изображения при пълен заряд, така че записвате без притеснения.  Когато снимате на закрито, може да зареждате и с AC захранване, а същи и през USB Type-C® конектор, което позволява захранване на фотоапарата от външни батерии за удължен живот на батерията, когато снимате в движение. За да пестите от батерията на фотоапарата, въртящият се LCD дисплей на ZV-E10  позволява да включите фотоапарата в енергоспестяващ режим Power saveцкато го затворите, а снимането започват веднага, щом отворите дисплея.

Стрийминг на живо
ZV-E10  може да се използва и като висококачествена уеб камера или камера за стрийминг на живо, като просто го свържете към PC или смартфон за повече мобилност, докато стриймвате, без необходимост от допълнителен софтуер. Тази функция позволява на потребителите да се възползват от изключителното качество на изображенията и кристално чистия звук, които ZV-E10  осигурява, както и от функциите Face Priority AE и Soft Skin Effect по време на стрийминг на живо или видео разговори. ZV-E10  поддържа стандарти, използвани за USB камери като UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class). Също така ZV-E10  дава възможност на потребителите да се свържат към захранване през USB кабел по време на самия стрийминг на живо за по-дълго време за работа. За повече удобство потребителите могат да зададат тази функция на някой от персонализираните бутони и да стартират своите записи веднага.

Лесно прехвърляне на файлове и данни
С помощта на мобилното приложение на Sony Imaging Edge Mobile потребителите могат да прехвърлят избрани файлове с изображения или видеоклипове към мобилно устройство през Wi-Fi. Тази функция позволява и прехвърлянето на RAW файлове с изображения. След като фотоапаратът се свърже към приложението Imaging Edge Mobile, данните за локацията от файловете могат да бъдат извлечени от мобилното устройство и да бъдат записани. Потребителите могат да прехвърлят файлове от SD карта памет във фотоапарата към смартфон (мобилно устройство) през Bluetooth, дори и ако захранването на фотоапарата е изключено.

Влог предизвикателство на Sony
Sony обявяви и провеждането на второто Влог предизвикателство на Sony, с което приканва участниците да създадат влог, в който демонстрират нещото, което наистина разпалва техния ентусиазъм. Периодът за кандидатстване започва на 7 юли 2021 г., като могат да участват автори на видео съдържание от цял свят. Вижте пълните условия и правила на конкурса тук.

Новият ZV-E10  ще бъде наличен в черно и бяло през август на цени от 1499 лв.
Нов кит от фотоапарат ZV-E10  и моторизиран варио обектив E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS ще бъде наличен в края на август и ще се продава на цени от 1699 лв.

Фотогалерия: Нов фотоапарат Sony ZV-E10 за влогъри и автори на видео съдържание

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии