Nikon обяви нов фърмуер за Z 7II и Z 6II и нов комплект Z 6II Essential Movie.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 18, 2021
Днес Nikon обяви излизането на нов фърмуер за Z 7II и Z 6II. Nikon също така пуска на пазара и нов комплект Z 6II Essential Movie, който се очаква на пазара от края на февруари.

Версия на фърмуера 1.10 ще излезе на 25 февруари 2021 г. Тази актуализация на фърмуера подобрява работните характеристики на функцията АФ с детекция на очи на Z 7II и Z 6II и активира допълнителни формати за запис и работни процеси за видеозапис при снимане с Z 6II.

След актуализацията 1.10 на фърмуера фотоапаратите Z 6II и Z 7II ще могат да откриват очите на хора дори когато големината на лицето на обекта в кадъра е малка. Подобрения ще се забележат при снимане в режими АФ с автоматична зона (хора) и АФ с широка зона (L хора). Тази актуализация на фърмуера също така ще добави поддръжка на 4K UHD/60p¹ към опциите за видеозапис на Z 6II и ще активира RAW видео изход² ³ към външни записващи устройства Blackmagic Design⁴ 6 както за Z 7II, така и за Z 6II.  След актуализацията снимащите филми потребители ще могат да записват⁵ във формати Blackmagic RAW и ProRes RAW.

Blackmagic RAW е лесен за използване кодек, който има всички предимства на RAW записа. С многобройни нови технологии, като например нов усъвършенстван алгоритъм за конвертиране (de-mosaic), Blackmagic RAW ви дава визуално изображения без загуби, които са идеални за работни процеси с висока разделителна способност и кадрова честота и висок динамичен обхват.

Новият комплект Z 6II Essential Movie ще се предлага от края на февруари. Този комплектът за създатели на филми включва пълнокадровия безогледален фотоапарат Nikon Z 6II с предварително активирана функция RAW видео изход. Той също така включва Atomos Ninja V, адаптера за байонет FTZ на Nikon, клетка за фотоапарат с бързо освобождаване SmallRig и най-важните аксесоари, като например батерии. Всички основни инструменти, необходими за заснемане на видео съдържание от следващо ниво.

Изтеглете фърмуера 1.10 за Z 7II (от 25 февруари) тук
Изтеглете фърмуера 1.10 за Z 6II (от 25 февруари) тук


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 18, 2021
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии