Nikon спечели четири награди TIPA World Award 2019 за D3500, Z6, Z7 и NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 19, 2019
Nikon получи четири престижни световни награди от Асоциацията на техническите фотоиздания (TIPA) за 2019 г. Nikon D3500 спечели „Best DSLR Camera“ (Най-добър DSLR фотоапарат), а двата безогледални фотоапарата получиха следните признания: Nikon Z 6 за „Best Full Frame Camera Expert“ (Най-добър пълнокадров фотоапарат за експерти) и Nikon Z 7 за „Best Full Frame Professional Camera“ (Най-добър професионален пълнокадров фотоапарат). Наградата „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens“ (Най-добър безогледален широкоъгълен обектив) отиде при NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

Nikon D3500 – носител на наградата „Best DSLR Camera“ 
Този лек и компактен DSLR фотоапарат е предназначен за аматьори, желаещи да преминат към фотоапарат, който се възползва максимално от широка гама обективи NIKKOR и аксесоари, за да подобрят забавлението и творческите си възможности при снимане. С 24,2-мегапикселовия CMOS сензор осигурява диапазон на ISO от 100 до 25 600, поддържа непрекъснато снимане с 5 кадъра/сек, включително възможности за запис на Full HD 1080/60p видео клипове. Благодарение на приложението SnapBridge потребителите могат лесно да споделят изображения със смартфона си. Освен това, с помощта на приложението, могат да задействат фотоапарата и да получат достъп до безплатната cloud услуга за споделяне и съхранение Nikon Image Space.

Nikon Z6 – носител на наградата „Best Full Frame Camera Expert“ 
Z6 е предназначен за фотографи, които искат отлични резултати в условия на ниска осветеност и 4K UHD видео клипове. 24,5-мегапикселовият CMOS сензор със задно осветяване с пиксели за АФ с детекция на фазата във фокалната равнина, поддържа широк диапазон на чувствителност на ISO от 100 до 51 200 и работи с най-новия процесор на Nikon, EXPEED 6. Със своите 273 точки за фокусиране, Z6 дава възможност за широко покритие на приблизително 90 процента от площта на изображенията както вертикално, така и хоризонтално. Опцията за рязкост в средния обхват в менюто Picture Control позволява на потребителите да правят текстурните елементи в екрана по-резки или по-меки както при неподвижни изображения, така и при видео заснемане.

Nikon Z7 – носител на наградата „Best Full Frame Professional Camera“ 
Безогледалният Z7 с висока разделителна способност разполага с 45,7-мегапикселов CMOS сензор с формат FX, който осигурява изображения с великолепно качество. Той поддържа диапазон на ISO от 64 до 25 600 и разширена ISO чувствителност от 32 до 102 400. EVF има покритие от приблизително 100 процента с възможност за задаване на множество параметри за снимане, когато се гледа през визьора. Възможностите за заснемане на видео клипове включват 4K UHD, както и снимане във Full HD 120p, както и поддръжка на активен D-Lighting, електронно намаляване на вибрациите (VR) и фокус пикинг. Поддръжката на времеви код позволява синхронизиране на видео и звук от няколко устройства. Използването на обективи NIKKOR Z S-Line позволява тихо и плавно регулиране на експозицията по време на снимане на видео.

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – носител на наградата „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens“
С дизайн с почти плоска предна леща, 14 – 30 милиметровият обектив позволява използването на приставки за филтри (82 мм) към резбата на предния елемент. Конструкцията на обектива включва 14 елемента, четири от които са ED елементи, и нанокристално покритие на Nikon за намаляване на отблясъците и фантомите. Освен това разполага със стъпков двигател за плавно и тихо АФ, желана функция за неподвижни изображения и особено за заснемане на видеоклипове. Уплътненият срещу прах и влага обектив има също персонализируем пръстен за управление, който може да се използва за ръчно фокусиране, диафрагма и компенсация на експозицията. 

Наградите на TIPA, която е глобален авторитет във фотографската индустрия, обхващат продукти за снимане и създаване на изображения, излезли между 1 април 2018 г. и 31 март 2019 г.
Повече информация можете да намерите на уебсайта на TIPA World Awards www.tipa.com



 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 19, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии