Nikon публикува 3D таблица на съответствие за N-Log и обявява поддръжката на Raw видео изход за Nikon Z 6 и Z 7

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 27, 2019
 
Nikon представи специална таблица на съответствие (LUT) за N-Log видеография, която представлява функция на фотоапаратите Nikon Z 6 и Z 7. По-късно тази година ще излезе нова актуализация на фърмуера за фотоапаратите Z 6 и Z 7, която ще поддържа RAW видео изход директно от фотоапарата. Този фърмуер ще даде възможност за запис във видеоформат ProRes RAW на Ninja V 4K HDR дисплей или записващо устройство, произведено от ATOMOS, партньор на Nikon за разработването на технология за RAW видеоизход.

С излизането на този фърмуер Nikon Z 6 и Z 7 ще бъдат първите потребителски фотоапарати, които поддържат RAW видео изход, какъвто в момента е наличен само в професионалните кинокамери. RAW видеофайловете предоставят най-богатата информация, точно като RAW данните на статичните изображения. Чрез осигуряване на още по-голяма гъвкавост на цветовата градация при следващата обработка, поддръжката на RAW видео изход без съмнение поставя безогледалните фотоапарати Nikon в групата на професионалните кинокамери, което ги прави достъпен избор за пълноценно филмозаснемане. Функцията за RAW видео изход ще изисква допълнителна вътрешна надстройка, която ще трябва да се извърши в местен сервизен център на Nikon и за нея ще се начислява сервизна такса.

Специалната таблица LUT за N-Log на Nikon е съвместима с Rec. 709 цветовото пространство и се предлага в няколко версии, което позволява на потребителите лесно да прилагат различен външен вид. Това също е таблица 3D LUT, позволяваща регулиране на наситеността, яркостта и нюанса в допълнение към RGB цветове. LUT представлява предварително зададени данни на RGB цветови стойности, използвани за трансформиране на външния вид на видео клиповете в цветовата градация при последващата обработка. HDMI изходът с N-Log на Z 6 и Z 7 се оптимизира за 10-битов запис, което позволява да се прояви пълният динамичен диапазон на сензора. Той записва богата информация за градация в силно осветените елементи, както и сенките, за да позволи по-гъвкава цветова градация.
Таблицата LUT ще бъде налична за изтегляне безплатно от страниците за Nikon Z 6 и Z 7 в Центъра за изтегляния на Nikon https://downloadcenter.nikonimglib.com/.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 27, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии