Nikon представя широкоъгълен обектив Nikkor Z 24mm F/1.8 S

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 04, 2019
 
Nikon разширява гамата си от фиксирани обективи f/1,8 за безогледални фотоапарати с още един представител – NIKKOR Z 24mm f/1.8 S. Този пълнокадров обектив предлага истинска универсалност благодарение на усъвършенствана оптика, цялостна изолация срещу въздействието на атмосферните условия, изключителни работни характеристики за снимане в близък план. Еднакво добър за тесни пространства, градски пейзажи и природа, той улавя невероятни детайли в различни ситуации.
 
Този обектив осигурява изключителна острота от край до край дори при снимане с максимално отворена диафрагма от f/1,8. Минималното разстояние на фокусиране от едва 0,25 м предоставя на потребителите изключителен контрол върху кадъра от близък план до безкрайност. Бокето е плавно и естествено, а обичайните за широкоъгълните обективи отблясъци се спират ефективно дори в ситуации с насрещно осветление.
 
NIKKOR Z 24mm f/1.8 S е изключително подходящ за снимане и на видео клипове. Кинематографите могат да снимат с впечатляващо малка дълбочина на рязкост. А балансираната перспектива на обектива е еднакво добра както за снимки в общ план, така и за записи на филми с интервюта в малки пространства.
 
Основни характеристики:

Широкоъгълен фиксиран обектив NIKKOR Z с f/1,8: с изключителна острота от край до край и великолепни характеристики при слаба светлина, този обектив улавя всеки детайл от сцената с яснота като на живо.
Изключителни снимки в близък план: с минимално разстояние на фокусиране от едва 0,25 м можете да контролирате кадъра от близък план до безкрайност. 
S-Line: оптичен дизайн от следващо поколение. Нанокристалното противоотразяващо покритие на Nikon намалява фантомите и отблясъците за осигуряване на по-голяма яснота на изображенията. Плавна, безшумна система за мултифокус.
Чудесен за филми: почти безшумният АФ позволява да се усети изцяло емоционалното въздействие на моментите, изпълнени с тишина. Пръстенът за управление може да се използва за безшумен контрол на диафрагмата или компенсация на експозицията, както и като пръстен за фокусиране при снимане в режим на ръчно фокусиране.
Изключителни снимки в близък план: с минимално разстояние на фокусиране от едва 0,25 м можете да контролирате кадъра от близък план до безкрайност. 

 
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 04, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии