Nikon Photo Contest 2018–2019: Прием на конкурсни творби

// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Октомври 30, 2018
Nikon обяви, че приемането на творби за конкурса Nikon Photo Contest 2018–2019 ще се състои от 6:00 на 18 октомври 2018 г. до 5:00 на 31 януари 2019 г. (всички дати и часове са по EST).
 
Nikon Photo Contest е международен конкурс, чиято цел е да даде възможност на професионалисти и любители от цял свят да общуват помежду си и да обогатят фотографската си култура. От провеждането на първото му издание през 1969 г. досега повече от 410 000 фотографи са изпратили над 1 620 000 творби. Миналата година 36ото издание на конкурса постави нови рекорди, като регистрира невиждан досега брой участници (21 511), държави (170) и творби (76 356). 
 
За председател на журито е избран отново Невил Броуди
Nikon приветства арт директора Невил Броуди (Neville Brody) като председател на журито на Nikon Photo Contest 2018–2019 за втори пореден път.
 
Работата на Броуди обхваща повече от три десетилетия, варира от корици на албуми до фирмени знаци на глобални бизнеси и служи за вдъхновение на широк кръг от творци и фотографи. Той е избран за председател на журито за втори път заради способността си да работи с многообразен и международен съдийски панел, както и заради популярността си сред миналогодишните участници. 
 
Коментарът на Невил Броуди: „Да бъда председател на журито на Nikon Photo Contest 2016–2017 бе едно невероятно и вдъхновяващо преживяване. Конкурсните творби бяха феноменални, а страстта, с която представителите на журито ги обсъждаха, наистина ме развълнува. Преживяването беше много удовлетворяващо и искам да благодаря на всички участници, които изпратиха творбите си миналата година. Очаквам тазгодишното събитие да бъде още по-пламенно и вдъхновяващо.“
 
След избирането си ще бъдат обявени и останалите представители на журито.  

Преглед на категориите на Nikon Photo Contest 2018–2019
37-ото издание на Nikon Photo Contest ще бъде разделено на три категории – Open (Отворена), Next Generation (Следващо поколение) и Short Film (Късометражен филм).
 
Темата за категорията Open е „Change“ („Промяна“). Живеем във време, в което всичко се променя драстично – работата, начинът на живот и климатът. Затова Nikon приема творби, изразяващи промените, които фотографите искат да споделят със света.
 
Темата за категорията Next Generation, отворена за фотографи на възраст до 25 години, е „Identity“ (Идентичност). Тук Nikon очаква творби, които са уникални за по-младите поколения и изследват идентичността им.
 
Темата за категорията Short Film е „Hope“ („Надежда“). За нея Nikon очаква творби, които внасят лъч надежда за бъдещето.
 
Условия за участие и творби
Конкурсът е отворен за всички професионални фотографи и любители независимо от възрастта, пола или националността им.
За повече информация относно категориите, правилата за изпращане на творби, процеса на оценяване и различните награди посетете уебсайта: http://www.nikon-photocontest.com/en/    
 
Победителите на Nikon Photo Contest 2018–2019 ще бъдат обявени на церемония по награждаването през август 2019 г.


// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Октомври 30, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии