Nikon представи първите два макрообектива от серията Nikon Z

Днес Nikon представи първите два макрообектива от системата Nikon Z. Впечатляващо лек NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S е професионален макрообектив S-line, способен да създава зашеметяващо реалистична дълбочина и детайлност. NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 е компактен, лек и универсален обектив, който е идеален за начинаещи макрофотографи, които искат да заснемат живи близки планове.

Със своя коефициент на репродукция 1:1, безупречно фокусиране и превъзходни възможности за предаване на изображения професионалният NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S е майстор на снимката в реални размери. Оптимизиран за макроснимки и филми, средният му телефото зрителен ъгъл го прави и впечатляващ обектив за детайлни портрети: остротата и контрастът са невероятни, както и бокето. Контролът е прецизен и гъвкав, а фотографите могат да обръщат посоката на фокусиране на обектива, което е предимство при работа в смесена производствена среда.

Новият NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 е чудесен обектив за разходка, способен да разкрива красотата дори на най-обикновените обекти. От снимането на апетитна храна до заснемането отгоре на цветя и калдъръмени улички, фотографите могат да създават с лекота свръхясни макроизображения в естествена големина (1:1) и впечатляващи близки планове на малки обекти и детайли. Фокусирането е бързо и ясно дори когато предната част на този макрообектив е само на 5,6 см от обекта! Потребителите могат също да се възползват от класическото 50-милиметрово фокусно разстояние и естествената перспектива, за да снимат всичко – от портрети до улични сцени.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Дългоочакваният 105-милиметров макрообектив добавя удивително красиви макрохарактеристики към системата Z и е идеален избор както за професионалисти, така и за любители на макрофотографията. Неговият по-малък и по-достъпен брат може също да предложи много: новият 50-милиметров макрообектив е идеален, ако искате да започнете да снимате истински макроизображения. А ако просто търсите универсален 50-милиметров обектив, който ще ви позволи да заснемете и невероятни близки планове, значи това е той.“


NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S


Професионален макрообектив със средно телефото увеличение и f/2,8: S-Line оптичен дизайн от следващо измерение.   

Плавна, безшумна система за мултифокус.

Реалистични изображения със забележителна дълбочина: широкият байонет Z и фиксираната заоблена 9-ламелна диафрагма с f/2,8 позволяват перфектно заоблено, естествено изглеждащо боке.

Бързо, безупречно фокусиране: остротата е превъзходна от близък план до безкрайност. Цветният кант е драстично намален, позволявайки на системата за АФ да фокусира с невероятна скорост и точност.

Красиви и ясни снимки: противоотразяващото покритие ARNEO и нанокристалното покритие на Nikon се справят с фантомите и отблясъците. Вграденото в обектива намаляване на вибрациите (VR) се комбинира с вграденото във фотоапарата VR за стабилни снимки от ръка дори при слаба осветеност. 

Прецизност в близък план: минималното разстояние на фокусиране е едва 0,29 м, а ограничителят на фокусирането при АФ позволява бързо откриване на обекти на разстояние 0,29 – 0,50 м. При ръчното фокусиране можете да регулирате фокуса, за да съответства на предпочитания от вас начин на работа.

Филм, заснет отблизо: възползвайте се от тихо АФ и плавен и стабилен контрол на диафрагмата. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране е почти премахната, за да можете да премествате фокуса, без да оказвате влияние върху зрителния ъгъл на снимката.

Универсалност от Nikon: можете да обърнете посоката на фокусиране на този обектив¹ и в него могат да се поставят същите 62-милиметрови филтри със завинтване, както в известния AF-S Micro-NIKKOR 105 мм.

Създаден за работа: байонетът и всички подвижни части са изолирани, за да бъдат защитени от прах и влага. Флуорното покритие на Nikon отблъсква водата, праха и замърсяванията.

NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Страхотни макроснимки: маркировките на цилиндъра на обектива ясно показват дали снимате с коефициент на увеличение 1:4, 1:2 или 1:1 (в естествена големина).

Великолепни ежедневни снимки: възползвайте се от класическото 50-милиметрово фокусно разстояние и естествена перспектива, за да снимате всичко – от портрети до улични сцени.

Кристално ясен близък план: минималното разстояние на фокусиране от едва 0,16 м позволява ясен фокус дори когато предната част на този макрообектив е само на 5,6 см от обекта! Вградената във фотоапарата функция за VR поддържа стабилността при снимане.

Кара обекта да изпъкне: превъзходната оптика и заоблената 9-ламелна диафрагма с f/2,8 позволяват красиво боке.
Превключвател за ограничение на фокусирането: превключвателят за ограничение на фокусирането при АФ позволява на обектива да фокусира по-бързо обекти в обхват от 0,16 – 0,30 м.

Компактен и лек: с този обектив се работи лесно и той балансира прекрасно както с пълнокадрови фотоапарати от серия Z, така и с такива с формат DX.

75 мм в DX изрязване: когато се използва с безогледален фотоапарат с формат DX от серия Z, обективът предлага зрителен ъгъл от 75 мм. Този ъгъл е идеален за портрети или по-плътно изрязване на малки обекти при макроснимане.

Прецизен и лесен контрол: контролирайте диафрагмата, ISO и други настройки чрез безшумния пръстен за управление. Незабавно превключвайте между ръчно и автоматично фокусиране чрез обектива.

Защитно покритие: флуорното покритие на Nikon предпазва предната част на обектива и улеснява почистването на повърхността. Идеален за всеки, за когото външният свят е мястото, където разгръща творческия си потенциал.Фотогалерия: Nikon представи първите два макрообектива от серията Nikon Z

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии