MY [EYES]LAND – фотографска изложба на Симеон Патарозлиев / 17.01 - 11.02.2017 / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 17 Януари 2017 - 11 Февруари 2017
Откриване: 17 януари (вторник), 18:30 ч.
във 
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 17.01 до 11.02.2017 г.
 
На 17.01.2017 от 18:30 ч. в кафе-галерията на Фотосинтезис Арт център ще бъде открита изложбата MY [EYES]LAND на Симеон Патарозлиев, а от 19:00 ч. авторът ще представи практическата част на едно пътуване и ще сподели много истории.
 
За проекта:
В началото на август 2015г. напуснах София с идеята да посетя Исландия. Да кажем, че това се случи не съвсем по най-стандартния начин - не се качих на самолет или на ферибот, а на градския транспорт до околовръстното и там, на последната спирка на автобус номер 54, моето пътешествие започна. Пропътувах цяла Европа на автостоп и в крайна сметка прелетях последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да пристигна на този остров, толкова известен със своята дива и невероятно красива природа. Там прекарах два месеца, сам, изследвайки различни гледни точки, както зад фотоапарата, така и в личен план, посвещавайки времето си на един своеобразен експеримент. За това време било то пеш или на автостоп изминах 9700км., прекарвах почти всяка нощ под открито небе, живеех с по 14лв. на ден и се опитвах да проверя колко всъщност му трябва на човек, за да е щастлив. Оказа се, че не е много.
 
За презентацията:
Презентацията фокусира повече върху практическата част на едно пътуване или с други думи - как би могъл всеки един от нас да направи подобно пътешествие, каква подготовка е нужна и защо не е чак толкова трудно. Разбира се, истории ще има, но идеята е всъщност тепърва да има все повече хора, които да имат истории за разказване.
 


За автора:
"Обичам да пътувам. Колкото по-далеч, колкото по-недостъпно, колкото по-непосещавано и диво, колкото по-трудно - толкова и по-привлекателно. Тъкмо поради тази причина планината за мен се явява като втори дом и главен източник на вдъхновение. От тийнейджърска възраст се занимавам с всякакъв вид изображения, търсейки медиум, през който опитвам да изразявам себе си. В последните години фотографията се явява като такъв - прекарвайки по-голямата част от времето си на път, тя намира място в моя живот като един от най-адекватните начини да споделя поне една частица от това, което виждам и преживявам."
 
Изложбата се случва благодарение на Фотосинтезис http://photosynthesis.bg/ и бои Spirit: http://www.spiritpaints.bg/ 
Репортаж за изложбата и интервю със 
Симеон Патарозлиев можете да видите тук:
 
SaveSaveSaveSave
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 09, 2017

Фотогалерия: MY [EYES]LAND – фотографска изложба на Симеон Патарозлиев / 17.01 - 11.02.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии