Canon разширява гамата EOS с нов безогледален модел и нов DSLR модел

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 29, 2019
          
Canon днес представи два нови високоскоростни фотоапарата с висока резолюция – един безогледален модел и един DSLR, предназначени да издигнат уменията на фотолюбителите на следващото, по-високо ниво. Единият е подходящ за всеки фотограф – EOS 90D е бърз и надежден DSLR модел със здраво тяло в позната форма, идеален за снимане на дива природа и спорт. За ежедневието Canon представи EOS M6 Mark II – компактен, но мощен безогледален модел, подходящ за фотографи в движение и заснемащ красиви, резки изображения. Тези скоростни и висококачествени фотоапарати надграждат популярните EOS 80D и безогледалния EOS M6 на Canon, за да обогатят още повече избора за фотолюбителите. 

Не изпускайте важните моменти
С новите фотоапарати Canon EOS 90D и EOS M6 Mark II, фотографите могат да улавят и споделят дори и най-мимолетните моменти. И двата модела са оборудвани с DIGIC 8 процесор от последно поколение, който осигурява бърза реакция, висока скорост на обработка и най-усъвършенстваните функции за заснемане на снимки и видео. Високата скорост на електронния затвор от 1/16000 s е перфектна за заснемане на обекти, които се движат бързо, като дава на фотографите увереност в ситуации с ограничено време за реакция. При тази скорост диафрагмата може да се отвори още по-широко, за да създаде по-плитка дълбочина на рязкост, дори в условия на силна осветеност.

Идеален за снимане на дива природа или за спортна фотография, EOS 90D запечатва 10 кадъра в секунда с проследяващ автоматичен фокус и 11 кадъра в секунда в режим Live View. Оптичният визьор осигурява бърза реакция при заснемане на диви животни, като например птици в полет, а интелигентна функция позволява композиране с насложени настройките на снимане. Когато обектите се движат бързо и непредвидимо, висока кадрова честота от 58 кад./сек. за JPEG (L) снимки в серия позволяват на фотографите да заснемат множество изображения, от които да избират. EOS 90D използва батерия с повишен капацитет, достатъчен за до 1300 снимки (стандарт CIPA), което позволява на фотолюбителите да снимат цял ден, без да се безпокоят за заряда.  

Безогледалният EOS M6 Mark II постига кадрова честота от 14 кад./сек. и изключителните 30 кад./сек. за RAW снимки в серия (с проследяващ автоматичен фокус и в двата режима) – бърз и компактен фотоапарат, чрез който фотолюбителите могат да заснемат дори най-неочакваните моменти. За да предостави на фотографите върхови възможности за улавяне на спонтанни моменти, този най-нов безогледален фотоапарат на Canon поддържа 80 кад./сек. за JPEG (L) снимки в серия при използване на карти UHS-II. Заедно с това функцията "Клин на фокуса" при тези два модела улеснява постигането на по-голяма дълбочина на рязкост чрез комбиниране на няколко кадъра чрез софтуера DPP.

Изключително качество на изображението 
За да заснемат детайлни i висококачествени изображения без размазване и смущения, тези фотоапарати използват нов 32,5-мегапикселов APS-C CMOS сензор, който постига резолюцията на пълнокадров сензор заедно с допълнителното предимство на по-тесния зрителен ъгъл благодарение на размера APS-C. Оборудвани с процесор DIGIC 8, и двата нови модела разполагат с най-новите функции на гамата EOS – това дава на фотографите повече свобода да изрязват творчеството си и да заснемат изображения с изключителна детайлност. Процесорът позволява и използването на функции за корекция на обектива, включително "Корекция на дифракцията" и "Цифрово оптимизиране на обектива", които създават отлични изображения още при заснемането им. С невероятното качество на RAW изображенията и с функциите WiFi и Bluetooth, авторите на съдържание могат да споделят изображения директно в социалните мрежи, създавайки впечатляващо съдържание в реално време. За заснемането на ясни и реалистични снимки, запечатали естествените движения и мимики, Canon е оборудвал и двата фотоапарата с бърза и прецизна функция за проследяващ фокус на очите на обекта. При EOS 90D тази функция е комбинирана с 220 000-пикселов RGB+IR измерващ сензор с разпознаване на пулсираща светлина за надеждно разпознаване на лица и по-прецизен контрол върху общата експонация. Благодарение на високата ISO чувствителност от 100 до 25 600, този нов сензор постига по-висока резолюция, без да намалява качеството на снимката в условия на слаба осветеност. В сравнение с предходния модел EOS M6, EOS M6 Mark II фокусира при EV-5 с обективи с отвор на диафрагмата f/1.4 или по-голям – за постигане на добри резултати дори в облачна лунна нощ, както и в сгради или на сянка. 

4K съдържание 
EOS 90D и EOS M6 Mark II са многофункционални фотоапарати. Те могат да записват и 4K видео, използвайки пълния зрителен ъгъл на монтирания обектив и Full HD видео с до 120 кад./сек., което дава на фотоентусиастите разширени възможности за запис - с висока кадрова честота за „Slow motion” видео, запис с изрязване или със свръхвисока резолюция. EOS 90D предлага и режим на запис на 4K видео с изрязване, който предоставя на авторите същото страхотно качество на изображението, но с по-тесен зрителен ъгъл (по-голямо увеличение). Това означава, че те могат да записват висококачествено видео дори от разстояние – функция, която позволява на фотолюбителите да заснемат впечатляващи кадри в случаите, които не позволяват доближаване до обекта.
 
По-добър контрол и работа
Ергономичната конструкция на тези модели осигурява лесен и добре познат начин на работа с повече контрол при практикуване на всякакви стилове фотография. Като най-нов DSLR модел в EOS гамата, EOS 90D е с тяло с позната форма, но по-леко, с голяма ръкохватка за удобен захват и добър баланс особено при работа с дълги обективи. С два мултифункционални селектора – добавен нов многофункционален контролер, разположен както в професионалните модели върху задния панел на фотоапарата – и обичайните за EOS бутони, фотоентусиастите, които искат да подобрят уменията си, могат да снимат уверено, с широк избор от точки за фокусиране и с удобен достъп до различни полезни настройки. EOS 90D е снабден с редица персонализируеми функции, които могат да бъдат настроени така, че да придадат определен стил на снимките и видеозаписите. 7,7-сантиметровият въртящ се сензорен дисплей осигурява по-добър изглед при композиране на изображението, независимо дали се снима при ярка осветеност или под труден ъгъл – висок или нисък ракурс.

Компактният размер на EOS M6 Mark II позволява снимане в стил "насочи и снимай", подходящ за улавяне на моменти в движение. Селекторът за функции, главеният селектор, програмируемият превключвател за ръчно/автоматично фокусиране и бутонът за старт на автоматичния фокус, са разположени интуитивно за бърза реакция при заснемане на динамични сцени. Визьорът, който може да се демонтира при необходимост е центриран и повдигнат, за да предостави пространство и комфорт за пълна концентрация при снимане, а подвижният дисплей позволява творчески подход.
 

 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 29, 2019

Фотогалерия: Canon разширява гамата EOS с нов безогледален модел и нов DSLR модел

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии