Canon представя новата "света троица" на обективите F2.8L, разширявайки гамата RF обективи за системата EOS R

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 29, 2019
 

Canon продължава с развитието на гамата RF обективи с представянето на моделите RF 15-35mm F2.8L IS USM и RF 24-70mm F2.8L IS USM. Одобрени от посланика на Canon - Ула Ломан, носителка на награди в жанровете изследователска, документална и приключенска фотография, тези обективи, заедно с RF 70-200mm F2.8L IS USM, който ще бъде представен по-късно тази година, съставляват новата "света троица" от обективи F2.8L за RF байонет. Създаден да удовлетвори изискванията и нуждите на професионалистите, RF 24-70mm F2.8L IS USM е перфектният стандартен вариообектив от висок клас, RF 15-35mm F2.8L IS USM е обективът с най-широк ъгъл в системата EOS R, а RF 70-200mm F2.8L IS USM е суперкомпактен телеобектив с голям отвор на диафрагмата. В комбинация това са трите основни обектива във арсенала на всички професионалисти и фотолюбители. Комбинирайки високи оптични характеристики, стабилизатор на образа и голям отвор на диафрагмата, тези обективи позволяват на фотографите и видеографите да заснемат висококачествени снимки и видео и са подходящи за всички жанрове във фотографията – от архитектура и пейзажи, портрети и природа до репортажи и спорт.

След оповествяването на разработването на шест нови RF обектива през февруари и наскоро представените на пазара RF 24-240mm F4-6.3 IS USM и RF 85mm F1.2L USM, моделите RF 15-35mm F2.8L IS USM и RF 24-70mm F2.8L IS USM са следващите RF обективи, които ще бъдат добавени към продуктовата гама на Canon през 2019. По-късно през годината ще бъдат представени RF 70-200mm F2.8L IS USM и RF 85mm F1.2L USM DS – последните два от шестте RF обектива, които Canon обявява, че ще пусне на пазара през 2019 г. Пълната гама RF обективи предлага изключително качество и гъвкавост за професионалисти и любители, които искат да разширят уменията си и да заснемат завладяващи снимки със системата EOS R.

Високи оптични характеристики
RF 15-35mm F2.8 L IS USM и RF 24-70mm F2.8 L IS USM са проектирани за революционното RF гнездо, разполагащо с потенциал нови усъвършенствани обективи и за нови оптични концепции. RF 24-70mm F2.8 L IS USM използва 3 UD елемента и 3 асферични оптични елемента, а RF 15-35mm F2.8 L IS USM съдържа 2 UD елемента и 3 GMo асферични оптични елемента. Комбинацията от оптични елементи на двата обектива коригира хроматичната аберация, астигматизма и изкривяванията, като осигурява изображения с висока рязкост и висок контраст в цялата площ на кадъра и в целия диапазон на вариото. 

И двата обектива предлагат голям отвор на диафрагмата f/2.8, предоставящ на професионалистите големи възможности за снимане при слаба осветеност, като например на закрито или  в здрач, както и прецизен контрол върху дълбочината на рязкост. Тези обективи осигуряват изключително резки изображения при снимане с висока скорост на затвора при слаба светлина, предоставяйки на фотографите творческа свобода при различни сценарии на заснемане. 

Перфектен за портретна и пейзажна фотография, RF 24-70mm F2.8L IS USM е универсален стандартен вариообектив с широко приложение и създаден за професионални фотографи, които имат нужда от обектив за снимане в движение. Този вариообектив притежава красивото боке, характерно за обектив с голям отвор на диафрагмата, което го прави идеален за портрети. В този диапазон на фокусното разстояние обектите се открояват на мек фон, придаващ интензивност на изображенията. От друга страна RF 15-35mm F2.8L IS USM е високоефективен ултраширокоъгълен вариообектив, осигуряващ разнообразие от популярни широкоъгълни фокусни разстояния, което го прави перфектен за фотографи, заснемащи архитектура и пейзаж. Това е най-широкоъгълният вариообектив Canon с отвор на диафрагмата f/2.8, който позволява на на фотографите да заснемат обекти в драматични перспективи. Големият отвор на диафрагмата прави този обектив подходящ и за професионалисти, специализирани в репортажната, спортната и астрофотографията.

Стабилни снимки и видео 
Тези обективи са първите широкоъгълни модели от серия L, които предоставят стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора, базиран на иновативната технология на Canon, разработена за гамата обективи EF. Фотографите и видеографите могат да снимат, без да се тревожат за размазване на заснетото изображение, причинено от разклащане на фотоапарата. Технологиите Combination IS и Dual Sensing IS подобряват способностите за разпознаване на разклащането на фотоапарата и осигуряват автоматично изключване на IS системата, когато се използва статив – предоставяйки на професионалистите надеждно заснемане на изумително резки изображения при всякакви условия на снимане. 
 
Професионална работа с обективи от серия L
Както при всички RF обективи, моделите RF 15-35mm F2.8L IS USM и RF 24-70mm F2.8L IS USM разполагат с контролен пръстен, който може да бъде програмиран за регулиране на скоростта на затвора, отвора на диафрагмата, ISO чувствителността и компенсацията на експонацията, позволявайки пълна персонализация. Отличаващи се с изключителна работоспособност и издръжливост, и двата обектива разполагат с уплътнения против прах и атмосферни влияния и флуорно покритие върху предния и задния оптичен елемент, което отблъсква вода и мазнини  – чудесно за спокойно снимане в тежки и предизвикателни условия. 

Актуализиране на фърмуера
Заедно с представянето на новите обективи Canon актуализира и фърмуера за EOS R и EOS RP, които допълнително подобряват AF функциите за разпознаване на очи на двата фотоапарата.  Актуализациите позволяват на фотоапарата да разпознава и фокусира очите на обектите на много по-големи разстояния в сравнение с предходния фърмуер, както и осигуряват по-бързо постигане на автоматичен фокус и подобрено проследяване. В допълнение, вслушвайки се в отзивите на потребителите на Canon, проектантите на фърмуера опростиха индикаторите за AF проследяване на очи и подобриха скоростта на опресняване на индикаторите на EOS R и EOS RP, позволявайки на професионалистите и любителите лесно да проследяват действието и да снимат уверено. Актуализациите на фърмуера ще бъдат достъпни за публично изтегляне преди края на месец септември. // Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 29, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии