Canon попълва серията си PowerShot G с два нови компактни фотоапарата за фото ентусиасти и влогъри

Canon Европа попълва престижната си серия PowerShot G с два нови компактни фотоапарата с голям сензор, които осигуряват хармонично съчетание от преносимост и производителност. С високоскоростно снимане в серия и 4K видео, Canon предоставя на фото ентусиасти и влогъри модел, който да изведе креативността им на по-високо ниво. PowerShot G5 X Mark II разполага с нов обектив с пет кратно увеличение и бленда f/1.8-2.8 и изскачащ електронен визьор, идеален за страстни фотографи, които имат нужда от лека, но мощна камера за пътуване. В същото време, PowerShot G7 X Mark III има обектив с 4.2-кратно увеличение, бленда f/1.8-2.8 и 3,5-мм. вход за микрофон, който осигурява на създателите на съдържание невероятно качество на изображението и остър звук.

Висококачествено изображение в компактно тяло
С тегло само 340 г за PowerShot G5 X Mark II и 304 грама за PowerShot G7 X Mark III, и двата фотоапарата са снабдени с мощния процесор за обработка на изображения DIGIC 8 на Canon, постигайки изключително качество на снимане от компактна камера. С 20,1-мегапикселовия сензор, двата модела постигат сензационно качество на изображението и живи цветове за снимки и 4K видеозапис. Използвайки новия RAW формат -  CR3, най-новите допълнения към серията G на Canon включват широк динамичен диапазон, напълно поддържан от Canon Digital Photo Professional (DPP) и други софтуери, които дават на потребителите по-голяма гъвкавост по време на пост-продукцията.

PowerShot G5 X Mark II е снабден с изключителен вариообектив с 5-кратно увеличение - разработен благодарение на оптичното съвършенство на Canon, позволяващ улавянето на ясни изображения от напреднали фотографи, които търсят допълнителна камера. Заедно с невероятната светлочувствителност на обектива f/1,8-2,8, този модел е идеален за снимане при уловия на ниска осветеност, като например заснемане на градски пейзажи при залез и помага на фотографите да снимат по-бързо от всякога. За сравнение, PowerShot G7 X Mark III притежава обектив с 4.2 кратно приближение и  f/1.8-2.8 бленда, за да помогне на влогърите, които снимат на различни условия и места, да заснемат видеоклипове с висока резолюция, независимо от нивата на осветеност. Плитката дълбочина на рязкост, създадена от големия отвор на блендата в най-новите допълнения към серията PowerShot G на Canon, позволява на фотографите да заснемат обекти с невероятно остър детайл и да създадат ефект на боке за професионално изглеждащи снимки.

Пълен творчески контрол както в автоматичен, така и в ръчен режим на снимане
За напредналите фотографи, ентусиастите и влогърите, които искат да изградят своя профил, тези нови компактни фотоапарати осигуряват пълен творчески контрол и в автоматичен, и в ръчен режим. От първото докосване, PowerShot G5 X Mark II и PowerShot G7 X Mark III се чувстват познати и лесни за употреба, с дизайн на менюто, вдъхновен от най-добрите в EOS класа камери на Canon. С DSLR-подобни нива на контрол и персонализация, с тези модели потребителите могат да подобрят техническите си възможности, докато са в движение. Контролен ринг осигурява на потребителите директен достъп до важни настройки за по-практичен подход и по-лесна работа. Модулният OLED електронен визьор, разположен в ъгъла на апарата, със 100% покритие и 2.36 милиона точки резолюция, позволява по-лесни композиции, докато накланящият се сензорен дисплей осигурява отлична видимост от голямо разнообразие от ъгли. За влогърите, функцията на сензорния дисплей на PowerShot G7 X Mark III гарантира възможността за заснемане на видеоклипове с перфектен фокус.

Двете камери осигуряват бърз автофокус и изключителни скорости на снимане от 20 кадъра в секунда в режимa серия от снимки. И двата фотоапарата имат също така режим на RAW Burst с 30кад./сек., който дава гаранция, че дори най-спонтанните моменти няма да бъдат пропуснати. Тези възможности правят PowerShot G5 X Mark II и PowerShot G7 X Mark III от съществено значение за фотографи и влогъри, които се нуждаят от лека и надеждна камера.

Създавайте 4K видео клипове
Потребителите и на двете камери могат да създават плавни видеоклипове, без трептене, когато снимат в движение - независимо дали вървят или пътуват в превозно средство, благодарение на цифрова стабилизация на изображението. Функцията за HDR видео намалява до минимум загубата на детайл и подобреният динамичен обхват позволява на видео ентусиастите да разгърнат своята креативност и да заснемат естествено изглеждащи кадри. Тези нови компактни камери ще обезпечат бъдещето на влогърите и фотографите, които искат да подобрят възможностите както при видео, така и при снимки, благодарение на 4K резолюцията. Честотата на кадрите при снимане във Full HD режим - до 120 кад./сек.  създават красиво плавен кадър на забавен каданс, идеален за B-roll на влогърите, докато в режим на вертикално снимане се правят видеозаписи, предназначени специално за социалните медии. Автоматичните настройки са достъпни за заснемане на видео както в PowerShot G5 X Mark II, така и в PowerShot G7 X Mark III, за да се постигне балансирана експозиция и високо качество на изображението - идеално за тези, които тепърва развиват своите умения и определят стила си. Ръчният контрол на блендата, скоростта и ISO също са на разположение, за да могат видео ентусиастите да развият своите технически умения.

 
Общи основни характеристики за PowerShot G5 X Mark II и PowerShot G7 X Mark III:
    • 20.1MP 1.0" Stacked CMOS сензор
    • DIGIC 
    • 120 кад./сек Full HD видео
    • 20 кад./сек при серия снимки and 30 кад./сек в RAW Burst режим
    • 4K видео
    • Wi-Fi and Bluetooth®
    • Компактен и лек

PowerShot G5 X Mark II:
    • нов обектив с 5-кратно увеличение и бленда  f/1.8-2.8 
    • изскачащ електронен визьор


PowerShot G7 X Mark III:
    • обектив с 4,2-кратно увеличение и бленда  f/1.8-2.8 
    • възможност за живо предаване 
    • Вход за микрофон 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии